Аджика на зиму. Аджика з сливи і солодкого перцю

З аджикою будь-які страви набувають особливу «родзинку», особливо м’ясні. Її можна подавати просто так в доповнення до страв або класти безпосередньо при приготуванні різних страв. Тому така заготовка на зиму стає в буквальному розумінні незамінною.

Особисто я люблю готувати на зиму кілька різновидів улюблених аджик. Однією з них є аджика з сливи і солодкого перцю. Ділюся з вами рецептом її приготування.

Вам знадобиться:

  • 100 г – цукру
  • 2 кг стиглих слив
  • 3 стіл. л. солі
  • 250 г очищеного часнику
  • 3 стіл. л. – томатної пасти
  • 1-2 шт. – перцю чилі
  • 1 великий пучок – мішаною зелені (тархун, естрагон, петрушка, базилік, кріп або зелень на ваш вибір)
  • 2 кг болгарського перцю
  • за смаком – гвоздика
  • кмин
  • чорний перець
  • коріандр

Приготування:

  • Промиваємо сливу, видаляємо кісточки.
  • перцю видаляємо насіння і плодоніжки, потім нарізаємо на четвертинки.
  • Промиваємо зелень.
  • Всі підготовлені продукти перекручуємо через м’ясорубку разом з перцем чилі.
  • Часник також перекручуємо, але в окрему мисочку.
  • Перекладаємо масу у сотейник або каструлю з товстим дном.
  • Додаємо сіль з цукром, за смаком спеції.
  • Перемішуємо і варимо на помірному вогні протягом півгодини, періодично помішуючи.
  • Додаємо часник з томатною пастою, готуємо 3 хвилини.
  • Відразу в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим банкам і закатуємо герметично.
  • Перевертаємо банки, закутуємо до охолодження.

Приготуйте таку чудову аджику на зиму, адже це нескладно, тим більше, що не потрібно стерилізувати банки.

Варто почитати: