Апельсиновий кекс з «те, що було»…

апельсиновий кекс з того що було

Як вийшов апельсиновий кекс з » того що було»… я Виявила в холодильнику 4 апельсина і подумала, що б таке зробити з ними до чаю. Ну й вигадала з того, що було… те, що є у кожної господині в холодильнику… Апельсиновий кекс вийшов великим, на весь деко…

Продукти «що» для апельсинового кексу:

  • 6 яєць
  • 2 склянки цукрового піску
  • 300 грам вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 400 мл молока
  • борошно (скільки візьме)
  • 4 апельсина (потрібна буде цедра)
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти
  • ванілін

Спосіб приготування апельсинового кексу:

  • великі яйця Збиваємо з цукром в густу піну міксером на великій швидкості.
  • Додаємо сюди масло вершкове (маргарин), ванілін і знову збити.
  • Потім вливаємо молоко, додаємо борошно так, щоб вийшло тісто як густа сметана, густіше ніж, наприклад, на бісквіт.
  • Розмішуємо все добре і вводимо цедру з 4 апельсин.
  • В кінці змішуємо соду і лимонну кислоту, заливаємо це невеликою кількістю води і, поки піниться, швидко вводимо в тісто – змішуємо всі гарненько.
  • Деко змастити рослинним маслом, посипаємо борошном, виливаємо тісто, розрівнюємо все ложкою і укладаємо на гору, по всій поверхні, апельсини, посипаємо все коричневим цукром і запікаємо при температурі 180 градусів до готовності.

У загальному і сама не знаю, що наробила, але апельсиновий кекс від Ірини Мойсеєвої дуже смачний, «пухнастий» і запашний вийшов…

Варто почитати: