Баклажани запечені в духовці

Баклажани запечені в духовці

Баклажани запечені в духовці – це страва для любителів смачненького, але не солоденького. Ще цю страву називають «баклажани по-арабськи». Спробувати варто, виходить смачно і гарне блюдо для поста або вегетаріанців.

Для страви «Баклажани запечені в духовці» нам знадобляться:

  • 200-300 грам баклажан,
  • рослинного масла 50 грам,
  • 1 цибулина
  • 1-2 морквини,
  • 1 червоний солодкий перець,
  • 2 середніх помідора,
  • 2 зубчики часнику,
  • зелень і сіль.

Баклажани запечені в духовці готують так:

  • Спочатку нарізаємо баклажани на скибочки і пересипаємо сіллю. Через 20 хвилин промиваємо й обсушуємо в серветці. Обсмажуємо на олії з обох сторін.
  • Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо, додаємо до нього часник, натерту моркву і червоний перець. Важливо, щоб овочі підсмажилися, потрібно підтримувати сильний вогонь. Наріжте помідори на часточки.
  • Акуратно перемішайте всі овочі і перекладіть їх у форму для духовки -масло на якому смажилося відправляємо туди ж.

Запікайте в духовці при максимальній високій температурі 300 градусів близько 20 хвилин. Блюдо подавайте холодним. Це означає, що його можна приготувати побільше і зберігати в холодильнику.

Для аромату приправте баклажани запечені в духовці зеленню.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *