Біфштекс з овочами – рецепт мексиканську кухні

Сьогодні ми здійснимо кулінарну подорож до Мексики і приготуємо одне з оригінальних страв мексиканської кухні! Особливої реклами біфштекс не вимагає, багато знають, як він готується і часто це блюдо подають до святкового столу. Але, біфштекс з овочами по-мексиканси особливий, абсолютно відрізняється від м’яса, яке ми звикли готувати звичним традиційним способом.

Смак м’яса особливий, все просякнуте овочами, зеленню! Дуже рекомендую приготувати, особливо, якщо ви хочете здивувати гостей. Тим більше, що приготування нескладна, так і всі продукти доступні, не «екзотичні».

Вам знадобиться:

  • 20 г свіжої петрушки
  • 1 кг яловичини
  • 20 г зеленого лука
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 1 – болгарський перець (червоний)
  • 20 мл – рослинного рафінованого масла
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 300 г свіжих помідорів
  • за смаком – спеції
  • сіль

Приготування:

  • Нарізаємо м’ясо на порційні шматки товщиною приблизно в 2 сантиметри (нарізати треба обов’язково поперек волокон – в ідеалі використовувати вирізку).
  • Подрібнюємо часник, нарізаємо зелену цибулю.
  • Очищений болгарський перець треба нарізати тонкими смужками, а помідори – часточками, попередньо очистивши від шкірки.
  • Шматки м’яса змащуємо рослинним маслом, приправляємо за смаком спеціями, сіллю.
  • Розігріваємо суху сковорідку і починаємо обсмажувати біфштекс.
  • Смажимо на максимальному вогні з двох сторін – приблизно по 2-3 хвилини (важливо щоб воно залишалося соковитим в середині).
  • Обсмажуємо на сковорідці, де раніше смажили м’ясо, всі підготовлені овочі, але зменшуємо вогонь до помірного.
  • Готуємо овочі близько 10 хвилин.
  • М’ясо викладаємо у форму для запікання, наверх – овочі.
  • Ставимо в духовку і тримаємо буквально 5-7 хвилин (для просочення).
  • Температура духовки повинна бути 80-100 градусів.
  • При подачі посипаємо подрібненою зеленню.

Просто і швидко ви приготуєте чудова друга страва! Гарнір воно не потребує, так як замість нього – смачні тушковані овочі. Спробуйте, оцініть, вам сподобається!

Варто почитати: