Білковий крем (заварний)

Білковий крем для торта (заварний)

Такий білковий крем підходить для прикраси тортів і тістечок і, при правильному приготуванні, відмінно тримає форму! Коли ви готуєте білковий крем для торта, є два основних рецепта – сирий і заварний. Я віддаю перевагу заварний і розповім, як за нього готувати.

Для приготування білкового крему знадобиться:

  • вода – 100 мл
  • цукор-пісок – 1 стакан.
  • яйця – 4 шт.
  • щіпка солі.

А тепер переходимо до рецепту приготування білкового крему:

цукор Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо ще близько 40 хвилин. Готовність сиропу можна перевірити опустивши ложку в сироп, а потім капнути сиропом в холодну воду (так само ми перевіряємо, коли готуємо варення). Якщо у воді утворюється кулька, значить все готово, відмінно.

Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо до білої піни, додавши дрібку солі. Білковий крем для торта повинен бути повітряним і легким, а це залежить від того, як збити білки. Зазначу, щоб піна була пишніше і яйця простіше взбивались, вони повинні бути з холодильника!

Тепер найголовніше! Гарячий сироп вливаю тонкою цівкою у збиті білки, постійно помішуючи. Для тих, хто боїться готувати з сирих яєць, уточню, в цьому процесі білки якраз отримують необхідну термообробку, т. к. заварюються гарячим сиропом і жодної шкоди для здоров’я.

І все, крем готовий!

  • Моя оцінка білкового крему – 10 балів ( з Десяти). Мені особисто подобається він в тортах.

Варто почитати: