Білковий заварний крем для торта – проміжне покриття для тортів з мастики і під мастику

Білковий заварний крем для торта

Продовжую тему «як правильно приготувати торт з мастики» і, при цьому, не зіпсувати свій перший і всі наступні торти. Сьогодні я хочу переконати вас у необхідності білкового заварного крему, як проміжного покриття і розповісти вам на скільки воно важливе в приготуванні тортів з мастики.

Цей білковий заварний крем наносять на бісквіт перед натягуванням мастики на торт. Воно необхідно, щоб торт не втратив своєї форми з-за мастики і цукрових прикрас, а так само, щоб ці прикраси не відволожувалися.

Давайте приготуємо це потрібне білкове покриття.

Необхідні продукти:

  • 100 грам – яєчних білків
  • 100 грам – цукрової пудри
  • 50 грам – крохмалю картопляного
  • 200 грамів цукрового піску.

Спосіб приготування:

  • У глибоку посудину, бажано нержавійка, засипаємо цукровий пісок, 3 ст. ложки води і ставимо на газ.
  • Постійно помішуючи доводимо його до отримання густого сиропу.
  • Готовність сиропу визначається тягучістю – коли він буде тягнутися товстою ниткою.
  • тепер Додайте дрібку лимонної кислоти в гарячий сироп і перемішайте.
  • В іншому посуді збийте міксером білки.
  • Поступово додаємо отриманий сироп у збиту білкову масу в 3 підходи.
  • Збиваємо 20-30 хвилин до одержання густої маси.
  • Тепер вводимо в отриману масу крохмаль і пудру – перемішати ложкою.
  • Отримуємо щільну білкову масу, яку наносимо на поверхню торта ножем, постійно змочуючи його у воді.

  • Прибираємо в холодильник і починаємо готувати мастику чи використовуємо готову.
  • Сподіваюся, що ви оціните цей необхідний шар білкового заварного крему по достоїнству.
  • Я ж, запрошую вас на наступний етап приготування хорошою мастики для торта в домашніх умовах.

Не велике відступ від смачного тортика до не менш смачної каші). На мій погляд, перловка найсмачніша, якщо ви навчилися правильно її готувати і знаєте секрети, як отримати. Я вже викладала рецепт перлової каші від моєї бабусі, а сьогодні я знайшла дуже корисну інформацію, на сайті mamapedia.com.ua про всіх корисних властивостях перловки – раджу прочитати і почати готувати своїм домочадцям її хоча б 1 раз в тиждень. Я готую її тепер ще частіше, приєднуйтесь, друзі.

Варто почитати: