Бісквітний торт – найпростіший рецепт з фото

торт бісквітний

З будь-якого самого простого рецепту можна приготувати справжній витвір кулінарії. Тому сьогодні я розповім, як приготувати бісквітний торт з самого простого рецепту.

Для приготування тіста бісквітного торта знадобляться:

  • яйця – 4 шт.
  • борошно пшеничне, I сорт – 1,5 склянки
  • цукор-пісок – 2 склянки
  • сода – 0,5 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • щіпка солі

Для крему:

  • сметана – 250 г
  • цукрова пудра – 1 стакан.

Торт бісквітний – спосіб приготування:

Спочатку готуємо крем, тому він повинен постояти в холодильнику після приготування.

Крем – найпростіший – сметанний. Сметану треба збити з цукром. Маса повинна бути легкою, а цукор повинен повністю розчинитися. Отриманий крем, як я казала – в холодильник.

Тепер роблю тісто для бісквіта:

Збиваю окремо білки, потім додаю жовтки, а тільки потім – цукор. Цукор повинен повністю розчинитися. Після цього поступово, невеликими порціями, засинаю борошно. Роблю це так, щоб не було грудочок, постійно збиваючи тісто. В столовій ложці гашу соду лимонним соком і додаю в тісто і ще деякий час продовжую збивати всі разом.

Отриману масу виливають у форму для торта, в яку попередньо викладаю папір для випічки. Випікаю бісквітний торт в духовці 20-30 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки – протикаємо нею бісквіт – якщо зубочистка суха – бісквіт готовий, якщо на ній залишається сире тісто – треба почекати.

Після цього розрізаю готовий бісквіт на три коржі і даю їм охолонути, а потім рясно промазываю шари кремом.

Готовий бісквітний торт прикрашаю кремом. Крем можна взяти будь – йогуртовий, білковий або масляний, який вам більше до душі. Бісквітний торт – це мій улюблений рецепт.

Варто почитати: