Булочки з заварним кремом по-французьки
У Франції сніданки буквально немислимі без круасанів і булочок. Вони тут настільки смачне, що відмовитися від них практично неможливо! Відпочиваючи нещодавно в Парижі, я оселилася в невеликому, дуже затишному готелі на околиці міста. Щоранку нам подавали такі приголомшливі булочки з заварним тістом, про які мріють всі «ласуни». Природно, мені дуже захотілося дізнатися їх рецепт.
Шеф-кухар виявився дуже люб’язним, і на подив відразу розкрив секрет їх приготування. Виявилося, це так просто! Особливо, якщо готувати булочки вже з готового листкового тіста.
Вам знадобиться:
- 1 кг – листкового дріжджового тіста
- 200 г родзинок
- 100 мл коньяку
Для крему:
- 4 – яйця
- 1 л молока
- 3 стіл. л. – борошна
- 200 г – цукру
- 1 пакетик – ванільного цукру
Приготування:
- На ніч ізюм залийте коньяком (можна також використовувати лікер, але тільки не фруктовий).
- Розморозьте тісто.
- Поки тісто розморожується, можна приготувати крем.
- Для цього ставимо каструльку з молоком на вогонь, доводимо до закипання, додаємо ванільний цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.
- збиваємо яйця З цукром (можна міксером, і віночком), змішуємо з борошном до однорідної маси.
- масу вливаємо приблизно 1/3 гарячого молока, потім переливаємо в каструльку до решти молока.
- Варимо, постійно помішуючи, до загустіння – приблизно 10-12 хвилин.
- Остуджуємо, крем готовий.
- Трохи посипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо тісто, яке за цей час встигло розморозитися.
- Наносимо на тісто рівномірно крем.
- Зливаємо рідину з родзинок.
- Посипаємо родзинки зверху крему.
- Загортаємо тісто акуратно рулетом.
- Потім розрізаємо на шматочки довжиною приблизно по 2,5-3 сантиметри.
- Викладаємо на деко, застелений папером для випікання.
- Додатково можна змастити булочки збитими жовтками.
- Залишаємо постояти в теплому місці на півгодини – для расслойки.
- Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо приблизно 25-30 хвилин.
Я правда вирішила додати рецепт трохи від себе, разом з родзинками я посипала зверху крем шматочками темного шоколаду. Смачно неймовірно! Дуже рекомендую вам приготувати і насолодитися французькими булочками.
Варто почитати: