Булочки з заварним кремом по-французьки

У Франції сніданки буквально немислимі без круасанів і булочок. Вони тут настільки смачне, що відмовитися від них практично неможливо! Відпочиваючи нещодавно в Парижі, я оселилася в невеликому, дуже затишному готелі на околиці міста. Щоранку нам подавали такі приголомшливі булочки з заварним тістом, про які мріють всі «ласуни». Природно, мені дуже захотілося дізнатися їх рецепт.

Шеф-кухар виявився дуже люб’язним, і на подив відразу розкрив секрет їх приготування. Виявилося, це так просто! Особливо, якщо готувати булочки вже з готового листкового тіста.

Вам знадобиться:

  • 1 кг – листкового дріжджового тіста
  • 200 г родзинок
  • 100 мл коньяку

Для крему:

  • 4 – яйця
  • 1 л молока
  • 3 стіл. л. – борошна
  • 200 г – цукру
  • 1 пакетик – ванільного цукру

Приготування:

  • На ніч ізюм залийте коньяком (можна також використовувати лікер, але тільки не фруктовий).
  • Розморозьте тісто.
  • Поки тісто розморожується, можна приготувати крем.
  • Для цього ставимо каструльку з молоком на вогонь, доводимо до закипання, додаємо ванільний цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • збиваємо яйця З цукром (можна міксером, і віночком), змішуємо з борошном до однорідної маси.
  • масу вливаємо приблизно 1/3 гарячого молока, потім переливаємо в каструльку до решти молока.
  • Варимо, постійно помішуючи, до загустіння – приблизно 10-12 хвилин.
  • Остуджуємо, крем готовий.
  • Трохи посипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо тісто, яке за цей час встигло розморозитися.
  • Наносимо на тісто рівномірно крем.
  • Зливаємо рідину з родзинок.
  • Посипаємо родзинки зверху крему.
  • Загортаємо тісто акуратно рулетом.
  • Потім розрізаємо на шматочки довжиною приблизно по 2,5-3 сантиметри.
  • Викладаємо на деко, застелений папером для випікання.
  • Додатково можна змастити булочки збитими жовтками.
  • Залишаємо постояти в теплому місці на півгодини – для расслойки.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо приблизно 25-30 хвилин.

Я правда вирішила додати рецепт трохи від себе, разом з родзинками я посипала зверху крем шматочками темного шоколаду. Смачно неймовірно! Дуже рекомендую вам приготувати і насолодитися французькими булочками.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *