Червона риба кета на грилі

На природі ми любимо готувати шашлик на вугіллі та різні страви на грилі. Особливо смачною виходить риба-гриль. Кета, приготована на грилі виходить дуже ніжною і сподобається всім, навіть тим, хто не дуже любить рибу. Можна подавати її з оригінальним соусом і тоді блюло стане справжнім «кулінарним шедевром»!

Інгредієнти:

  • 700 г філе кети
  • 4-5 стіл. л. – оливкової олії
  • 220 г солоного вершкового масла
  • цедра і сік з двох лимонів
  • 4 стіл. л. – кропу (дрібно нарізаного)
  • перець, сіль

Приготування:

  • Приготування ми почнемо з пікантного, оригінального соусу.
  • Масло треба ретельно перемішати з кропом, посолити, поперчити, додати цедру..
  • Все ретельно перемішайте і покладіть в морозильну камеру на 45 хвилин.
  • Філе риби розріжте на 4 або 6 шматочків.
  • Полийте рибу маслом, посоліть, збризніть лимонним соком.
  • треба розігріти Гриль до середньої температури.
  • Потім викладіть на нього рибу і готуйте з кожної сторони, не більше 6 хвилин.
  • Викладіть кету на блюдо, поклавши на кожен шматочок заморожене пікантне масло.

Виходить неймовірно смачна риба на грилі! Пікантне масло з нотками лимона і кропу підкреслює ніжний смак риби. Приємного апетиту.

Варто почитати: