Домашній апельсиновий напій. Напої в домашніх умовах

домашній апельсиновий напій

Домашні напої найкорисніші – сьогодні будемо готувати апельсиновий напій – розповім про двох перевірених рецептах. По першому, я зробила половина порції напою. Якщо вам потрібно більше, збільшуйте кількість продуктів. Для напою я взяла 2 апельсина і 5 літрів води – вода фільтрована або холодна кипяченная.

Отже, рецепт домашнього апельсинового напою – спосіб перший:

  • Апельсини обдати окропом, добре помити під проточною водою, витерти на сухо, відправити у морозильну камеру на 12 годин – так, щоб шкірка не гірчила, для цього апельсин заморожують в морозилці, а потім трохи відтають, щоб різався добре і вже потім відправляють в блендер.
  • Порізати, перекрутити на м’ясорубці (можна перемолоти в блендері).
  • Окремо розчинити цукор у воді – приблизно 250 грам (на ваш смак).
  • З’єднати м’якоть апельсина, воду з цукром і лимонною кислотою (на ваш смак), дати настоятися 10 хвилин і можна проціджувати напій .
  • Розлити по пляшках і охолодити.

Рецепт апельсинового напою – спосіб другий:

  • На 2 літри води – шкірку 4-х апельсин варити 30 хвилин з 30-50 грамів лимонної кислоти.
  • Дати настоятися добу – таким способом ми виганяємо гіркоту, але можна варити і не відстоюючи – для любителів з гірчинкою.
  • 8 літрів води, 800 г цукру закип’ятити і влити сироп масу з кірочок, попередньо размягчив її будь-яким способом.
  • Довести до кипіння.
  • Для поліпшення кольору можна додати жовтий харчовий барвник.
  • Кислоту можна пізніше додати за смаком.

Варто почитати: