Дріжджовий Пиріг солодкий. Майстер-клас

дріжджовий пиріг солодкий

Сьогодні будемо готувати дріжджовий пиріг солодкий і дуже оригінальний вигляд! Ви зможете зробити такий пиріг з допомогою покрокового майстер-класу. Приступаємо…

Для тіста дріжджового пирога буде потрібно:

  • 1 склянку молока
  • 1/2 склянки олії
  • 1 пакетик дріжджів (11 г)
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • щіпка солі
  • борошно

Рецепт приготування дріжджового тіста:

  • змішуємо молоко і рослинне масло – злегка нагріти
  • додати дріжджі і 1 ст. ложку цукру – залишаємо тісто на 5 хвилин
  • кладемо розпушувач, дрібку солі, 1 ст. ложку цукру, борошно – замішуємо м’яке тісто, щоб не липло до рук і залишаємо в теплі на 20хвилин.
  • Розділити тісто на 4 кульки.
  • Розкачати перший в коло, змастити рослинним маслом, посипати цукром і корицею. Другий кульку розкачати в круг і покласти на перший, так само змастити і посипати, третій шар розкачати в круг і покласти поверх другого, так само змастити і посипати.

  • Четвертий шар розкачати в круг і покласти поверх третього, але не змащувати і не посипати.

  • Нарізати стопку на 4 сегменти, потім кожен з чотирьох ще на 3 – не дорізуючи до краю 2 див.
  • Кожен сегмент, по черзі, провернути за годинниковою стрілкою 3-4 рази.

  • Змастити всю поверхню яйцем і запікати при 180 до готовності.

Ось так буде виглядати дріжджовий пиріг перед відправкою в духовку.

Варто почитати: