Фантастично смачна тушкована курка з овочами!

Гасити куряче м’ясо можна по-різному, просто так, в спеціальних соусах, маринадах, з додаванням різних інгредієнтів. Але, якщо ви хочете приготувати по-справжньому смачне, ароматне м’ясо, то неодмінно скористайтеся цим рецептом! Фантастично смачна тушкована курка з овочами викличе справжній фурор.

Таку курку можна подати не лише до звичайного сімейного вечері або обіду, але і до святкового столу. При цьому приготування відрізняється неймовірною простотою!

Вам знадобиться:

  • 4 стіл. л. – вершкового масла
  • 1 середня – курка
  • 5-6 – зубчиків часнику
  • 3 шт. – моркви
  • 8 шт. – картоплі
  • 4 шт. – свіжих помідорів
  • за смаком – спеції
  • свіжий кріп
  • сіль

Приготування:

  • Промиваємо ретельно курку під проточною холодною водою, потім обсушуємо.
  • Нарізаємо на порційні шматочки.
  • На сковорідці розігріваємо масло, обсмажуємо на помірному вогні шматочки м’яса – до приємної золотистої скоринки.
  • Потім перекладаємо в сотейник або в ємність з товстими стінками.
  • Помідори з морквою нарізаємо дрібно, перекладаємо до курки.
  • Вливаємо гарячу воду (треба, щоб тільки покривала вміст).
  • Ставимо ємність на невеликий вогонь, накриваємо кришкою, тушкуємо до напівготовності м’яса (приблизно півгодини).
  • Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки великих розмірів, перекладаємо в ємність, заправити спеціями, сіллю.
  • Готуємо до готовності м’яса і картоплі.
  • На завершення додаємо дрібно нарізаний кріп з подрібненим часником, перемішуємо, тушкуємо все разом ще 3 хвилини.

Незважаючи на всю простоту приготування, смак такий курки виходить фантастичним смачним! Так і гарніру до нього ніякого не потрібно. Дуже всім рекомендую приготувати!

Варто почитати: