Фаршировані кальмари – фантастична закуска!

Фантастично красиво на будь-якому святковому столі виглядають фаршировані кальмари! Приготування такої чудової закуски не вимагає ніяких спеціальних кулінарних навичок або знань. Головне, навчитися правильно приготувати тушки, а далі справа за малим. Тушки кальмарів треба дуже ретельно очистити і промити, але головне – не переварити, інакше вони вийдуть жорсткими.

кальмарів можна Фарширувати різними начинками: з грибами, яйцями, крабовими паличками, сиром і так далі. При будь начинці закуска виходить фантастично смачною! Сьогодні я розповім вам, як готується це чудове блюдо!

Інгредієнти:

  • 150 г очищених варених креветок
  • 3-4 шт. – тушок кальмарів
  • 5-6 – зубчиків часнику
  • 6 шт. – сирків або плавленого сиру
  • за смаком майонез
  • свіжа зелень

Приготування:

  • Очищені і ретельно промиті тушки кальмарів занурюємо в киплячу воду, варимо не більше 5-6 хвилин.
  • Остуджуємо, потім видаляємо плівку.
  • Натираємо на тертці плавлений сир, подрібнюємо часник і зелень (можна узяти петрушку або кріп, або те й інше), нарізаємо на невеликі шматочки креветки.
  • Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, приправляємо за смаком майонезом.
  • Приготовленої начинкою щільно начиняємо тушки кальмарів.

Перед подачею до столу нарізати кальмари кільцями і викладіть на блюдо, прикрасивши скибочками яблук, зеленню або салатними листям. Також спробуйте поекспериментувати з іншими будь-якими начинками. Наприклад, з грибами вона виходить дуже смачною, з морепродуктів – пікантною, з овочами – має дивовижний аромат. Будь-така закуска вийде приголомшливо смачною, оригінальною і прикрасить собою будь-який святковий стіл! А головне, що готується швидко, приготування займає не більше 20 хвилин.

Варто почитати: