Галушки шпинатні з м’ясним бульйоном

Мені дуже подобаються різні варені вироби з тіста: вареники, пельмені, макарони, галушки і галушки. Сьогодні я готувала їх з дуже оригінальним рецептом: з використанням шпинату – вийшло дуже смачно.

Французи називають шпинат королем овочів. Дійсно, ці зелені листочки володіють масою корисних властивостей і тонким, дуже ніжним смаком. Звичайно, свіжий продукт завжди краще використовувати, але ви можете взяти і заморожений шпинат. Готуються такі галушки дуже просто. Цю страву можна їсти як самостійне, а можна подати як гарнір або ж додати в бульйон, суп. Мені найбільше сподобалося просто зі сметаною, а син і чоловік із захопленням з’їли галушки шпинатні з м’ясним бульйоном.

Продукти для галушок:

  • 1,5 склянки — борошна
  • 3 стіл. л. — кефіру
  • 50 г шпинату
  • 2 – яйця
  • 1/2 чайн. л — солі
  • щіпка – соди

Для бульйону:

  • 2 шт. – моркви
  • 1 шт. – цибулі-порею
  • 350 г курячого м’яса
  • 2 л води
  • свіжа зелень
  • лаврове листя
  • сіль

Приготування:

  • Приготування починаємо з галушок.
  • Кефір змішайте з яйцями, додайте в масу борошно, подрібнений шпинат, соду.
  • Всі збийте вінчиком і замісіть тісто.
  • Сформуйте з тіста невеликі галушки, що нагадують за формою макарони-черепашки.
  • потім Відваріть в підсоленій воді – після закипання досить варити 3 хвилини.
  • Поставте варитися м’ясо.
  • Подрібніть цибулю-порей і моркву.
  • Додайте овочі в бульйон, покладіть лаврові листочки, посоліть і варіть до готовності м’яса.
  • Галушки розкладіть по тарілках, залийте бульйоном і додайте трохи м’яса.

Спробуйте також окремо галушки шпинатні, без бульйону, зі сметаною, як подобається мені. Або подайте їх в якості гарніру. У будь-якому випадку такі ніжні, смачні галушки припадуть вам до смаку!

Варто почитати: