Готуємо пиріг манник в мультиварці з курагою

Так як манна крупа містить білок і крохмаль, то манник по праву вважається не просто смачним, але й корисним ласощами. Страви, приготовлені з манки, добре засвоюються, тому їх рекомендують літнім, хворим людям, і звичайно ж дітям. В поєднанні з різними добавками манна крупа виходить набагато смачніше! Саме тому ми сьогодні готуємо пиріг манник з мультиварці з курагою – рецепт лепешняку для тих, хто ще не знає, як це зробити.

Манники – прекрасні і корисні десерти. Приготувати їх можна і в мультиварці, що дозволяє заощадити багато часу і уникнути зайвих клопотів.

Інгредієнти:

  • курага – 130 г
  • кефір, манна крупа, пшеничне борошно – 1 склянки
  • розпушувач – пакетик
  • ванільний цукор – за смаком
  • топлене масло – 120 г
  • сирі яйця – 3 штуки

Приготування:

  • Залийте кефіром крупу і перемішайте, залиште для набухання на 40 хвилин.
  • Збийте в міцну піну яйця з цукром (як для бісквіта).
  • Додайте яйця до манки, покладіть ванільний цукор, борошно і розпушувач.
  • Збийте міксером тісто (можна просто ретельно перемішати),
  • Додати промиту курагу, попередньо нарізану на маленькі скибочки. Знову перемішайте.
  • Рясно змастіть маслом чашу мультиварки, щоб пиріг не прилип і не пригорів.
  • Викладіть рівним шаром манное тісто.
  • Увімкніть режим «випічка» – на 50 хвилин.
  • Дістаньте манник (відразу після приготування) і переверніть.
  • Знову покладіть його в чашу мультиварки – вгору рум’яної стороною, і запікайте тепер 15 хвилин.
  • Це необхідно для того, щоб манник рівномірно зарум’яниться.

Подайте приготований манник з молоком або сметаною. Дуже смачно!

Варто почитати: