Грузинський суп Чихиртма. Дуже ситний суп!

Одна з улюблених моїх кухонь – грузинська, можна навіть сказати – це моя слабкість». Ну не можу я встояти перед чудовими грузинськими стравами! Тому часто шукаю рецепти, які раніше не пробувала і насолоджуюся. Особливо мені подобаються супи. Нещодавно я зробила для себе відкриття, приготувавши дуже ситний грузинський суп «Чихиртма».

він Готується на курячому м’ясі, в ньому багато-багато зелені, а от картопля або крупи повністю відсутні. Зате додаються інші оригінальні продукти, про які я вам і розповім. Такий суп завжди виручить вас, адже їм можна нагодувати навіть нежданих гостей, а легкість приготування захопить вас. В Грузії прийнято готувати «Чихиртму» з домашньої курки, але я купую магазинну – результат не менш чудовий!

Вам знадобиться:

  • 80 г ріпчастої цибулі
  • 300 г курячого м’яса
  • 15 г – пшеничного борошна
  • 2 – яєчних жовтків
  • 20 мл – оцту (винного)
  • 40 г топленого вершкового масла
  • за смаком – перець
  • сіль
  • кінза
  • шафран

Як приготувати:

  • Спочатку нарізаємо м’ясо на порційні шматки, промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб тільки покривала.
  • Відварюємо курку до готовності, м’ясо виймаємо, нарізаємо на шматки довільного розміру.
  • Подрібнюємо очищений цибулю.
  • На сковорідці розігріваємо олію, підсмажити цибулю з борошном, через кілька хвилин додаємо кілька ложок бульйону.
  • Після закипання знімаємо масу з вогню.
  • Жовтки збиваємо з оцтом, вводимо в гарячу масу, швидко перемішуємо, потім додаємо кінзу з шафраном.
  • Масу переливаємо в гарячий бульйон, приправляємо за смаком перцем, сіллю.
  • Також кладемо нарізане м’ясо, перемішуємо, подаємо до столу.

Цей грузинський суп настільки смачний, що коли я його готую, чоловік цілий день насолоджується тільки їм і більше нічого не хоче. Приготуйте і оцініть!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *