Гриби на мангалі готуються лічені хвилини!

Ура, знову весна, знову сезон пікніків! Пропоную вам приготувати неймовірно смачні гриби на мангалі. Найкраще готувати з печериць великого або середнього розміру. Приготування неймовірно проста і займає буквально кілька хвилин. Головне, правильно замаринувати, тоді грибочки виходять приголомшливо смачними і неймовірно соковитими.

Саме в маринаді секрет смачно приготовлених грибів. Часто багато хто скаржиться на те, що приготувавши гриби на грилі або мангалі, в підсумку отримали пересушене, абсолютно не соковитий продукт. Без маринаду так воно і вийде, адже гриби швидко втратять вологу. Але, приготувавши за цим рецептом, ви прийдете в захват! Печериці вийдуть на славу!

Вам знадобиться:

  • 2 шт. – лимонів
  • 800 г свіжих грибів
  • 2 гілочки – чебрецю
  • 80 мл – якісного оливкового масла
  • за смаком – італійські трави
  • сіль (крупного помелу)
  • свіжа зелень

Приготування:

  • Очищаємо і ретельно промиваємо гриби, важливо, щоб на них не залишалося сміття та залишків грунту.
  • видавлюємо сік З лимонів.
  • виливаємо В миску оливкова олія з лимонним соком, додаємо подрібнений чебрець, приправляємо за смаком травами і сіллю.
  • Перемішуємо маринад, покласти в нього підготовлені шампіньйони.
  • Ставимо на 1-2 години в холодильник, щоб гарненько промариновались.
  • Розкладаємо на решітку мангала (температура вугілля не повинні бути високою, а помірної).
  • В процесі обсмажування поступово перевертаємо печериці, не залишаємо без нагляду – інакше вони пригорять.
  • Під час обсмажування час від часу трохи поливаємо маринадом.
  • Через 10-12 хвилин гриби будуть повністю готові.

Готово! Такі гриби на мангалі можна подати як самостійне блюдо, як доповнення до шашлику або будь-яким іншим стравам. Смак і аромат – шалені! Порадуйте друзів і гостей чудовим блюдом, приготованих на мангалі! Гарного вам відпочинку.

Варто почитати: