Картоплю в духовці з гірчицею – чудовий гарнір до будь-якої страви

Чудовий гарнір з картоплі можна приготувати дуже просто і швидко. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть дитина!

Картоплю в духовці з гірчицею стане прекрасним гарніром до будь-якої страви: овочевому, рибному, з морепродуктів, м’ясного. Смак не залишає нікого байдужим, але головне – доступність інгредієнтів і просте приготування. Таку картоплю можна готувати і в будні, і свята, і в пост.

Вам знадобиться:

  • 2 стіл. л. – сушеного орегано
  • 10-12 шт. – великого картоплі
  • 6 стіл. л. – рослинного рафінованого масла
  • 5 стіл. л. – гірчиці
  • 6-7 зубчиків – часнику
  • за смаком – сіль
  • чорний перець

Приготування:

  • Промиваємо ретельно картоплю під проточною, холодною водою.
  • Потім очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
  • Кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до закипання варимо на середньому вогні буквально 3-4 хвилини.
  • Зливаємо воду, картоплю остуджуємо.
  • Подрібнюємо часник.
  • Змішуємо рослинна олія, орегано, часник, приправляємо за смаком перцем, сіллю, додаємо гірчицю (гірчиця може бути будь-який, в залежності від її вибору змінюється смак страви, мені найбільше подобається «Французька»).
  • В приготований маринад кладемо картоплю.
  • Залишаємо постояти при кімнатній температурі приблизно 40-60 хвилин – щоб гарненько промаринувалася.
  • Форму для запікання застеляємо пергаментним папером.
  • Викладаємо у форму картоплю рівномірним шаром.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку, запікаємо до готовності.
  • готового картоплі виходить хрустка золотава скоринка м’яка м’якоть.
  • Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Ви не встигнете озирнутися, як чудовий гарнір буде готовий! Повірте, такої смачної картопельки ви ще не пробували! Тому, не відкладайте «на потім», приготуйте це блюдо прямо зараз. Вам сподобається!

Варто почитати: