Кавова глазур для тортів і тістечок

Глазур – чудовий завершальний штрих для прикраси будь-якого десерту. Важливо, щоб вона була не тільки красивою, але і ароматною. Я завзята «кофеманка», тому мені найбільше подобається кавова глазур з божественним ароматом кави!

Тому сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом. Приготуйте, вам сподобається! Тим більше, що такий глазур’ю можна покривати будь-яку випічку: торт, капкейки, пиріг, печиво, паска, тістечка, мафіни і так далі!

Вам знадобиться:

  • 2 чайн. л. – м’якого вершкового масла
  • 200-250 г дрібного цукру
  • 3 стіл. л. – розчинної кави
  • 10 стіл. л. води
  • за смаком – лимонна кислота

Приготування:

  • Доводимо воду до закипання, розчиняємо в ній каву.
  • Додаємо цукор і ретельно перетираємо масу до однорідності (маса виходить досить густа).
  • Додаємо масло, перемішуємо.
  • Ставимо ємність на водяну баню, додаємо лимонну кислоту (буквально трохи).
  • Тримаємо на мінімальному вогні, постійно помішуючи масу до тих пір, поки повністю розчиняться кристалики цукру.
  • Охолоджуємо до кімнатної температури, наносимо на десерти.
  • Якщо хочете отримати не таку густу консистенцію, то просто додайте трохи більше води.

Для додання глазурі аромату, можна додати за смаком трохи ванілі. Я люблю виражений кавовий аромат, тому не додаю ваніль. Кавова глазур не тільки легка в приготуванні, вона добре наноситься на десерти і швидко застигає. Безумовно, таку випічку найкраще подавати з ароматною кавою, щоб отримати «подвійне насолоду».

Варто почитати: