Кавовий пиріг швидкого приготування

Якщо ви любите кавову випічку, то цей пиріг вас порадує не тільки своїм смаком, божественним ароматом, але і швидкістю приготування.

Кавовий пиріг готується неймовірно просто. Така випічка підходить до сімейного чаювання, дружніх посиденьок, нежданному приходу гостей. А ще пиріг довго не черствіє, залишаючись свіжою.

Вам знадобиться:

  • 1 пакетик – розпушувача
  • 2 склянки – просіяного борошна
  • 1 чайн. л. – подрібненого мускатного горіха
  • 200 г – цукру
  • 1 чайн. л. – меленої кориці
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • ? склянки – заварного міцної кави
  • 4 – яйця

Приготування:

  • на сковорідці Розтоплюємо масло або маргарин, остуджуємо.
  • Збиваємо яйця з цукром в однорідну масу, потім змішуємо з розтопленим маргарином.
  • Окремо змішуємо розпушувач з борошном.
  • В яєчну масу поступово водимо суху суміш, потім вливаємо невеликими порціями заздалегідь проціджений і остиглий кавовий напій.
  • Змащуємо форму для випікання маслом.
  • Викладаємо тісто рівномірним шаром.
  • Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо пиріг до готовності, на це йде приблизно 40-60 хвилин (готовність перевіряємо, як зазвичай, зубочисткою).
  • Остуджуємо, подаємо до столу.

Я ще люблю при приготуванні такого пирога додавати в тісто шматочки подрібненого шоколаду, але тоді я всипаю меншу кількість цукру. Виходить ще більше смачна домашня випічка!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *