Кудр з чорної смородини

кудр з чорної смородини

Цей чудовий рецепт з «утилізації» мороженої смородини привезла з собою з України, моя давня знайома, Оксана. Якщо бути чесною, то її рецептів, в моїй кулінарній книжці близько однієї третини. Це і ковбаска домашня, і коровай, і камбала в майонезі, і пісне меню. Як же вона смачно готує. Обов’язково поділюся з вами рецептом «Мятешей», які у неї виходять просто відмінними. Я теж їх готую, але дуже люблю бувати у неї, коли їх робить вона. Коротко – це щось типу ковбасок «повітряних» з фаршу…

далі буде:)))

0,5 ст. соку чорної смородини, 50 грам лимонного соку, 3 яйця, 50 грам слив.масла, 2/3 ст. цукру.

Беремо цукор, сік, вершкове масло і доводимо до кипіння. Злегка збийте яйця і, при безперервному помішуванні, тонкою цівкою влийте гарячий сік. Знову ставимо на маленький вогонь і, продовжуючи помішувати, доводимо до кипіння. Варимо хвилин п’ять (не припиняючи заважати) до загустіння. Тепер візьміть сито, процідіть і вилийте в чистий посуд. Зверху накрийте плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему. Це робиться для того, щоб не утворилася кірка – остуджуємо.

Куд з чорної смородини готовий!!!

Варто почитати: