Курчата духові в горщиках по-московськи – староруське кухня

Дуже оригінальний і смачний староруський рецепт приготування курчат! Блюдо виходить ситна, неймовірно ароматне і володіє неповторним смаком. Адже в староруської кухні прийнято було при приготуванні додавати чимало інших інгредієнтів, і саме це приводило в захват заїжджих іноземних купців.

Такі курчата духові в горщиках по-московськи подавалися навіть у перших відкритих московських ресторанах, але особливо часто поласувати ними можна було в тавернах. Запікали блюдо в російської печі, в наш час його можна приготувати в духовці.

Вам знадобиться:

  • 200 м – тесту (звичайного, здобного)
  • 4 шт. – курчат
  • 400 мл – жирних вершків
  • 500 г білих грибів (свіжих)
  • 200 мл – жирної сметани
  • 2-3 шт. – ріпчастої цибулі
  • 3-4 стіл. л. – пшеничного борошна
  • за смаком – свіжий кріп або петрушка (або те й інше разом)
  • сіль

Приготування:

  • Потрошимо курчат, ретельно промиваємо в холодній воді.
  • Потім треба їх порубати на порційні шматочки, можна просто на чотири частини.
  • Солимо за смаком, можна також приправити будь-якими спеціями.
  • Розкладаємо по порційним горщикам.
  • Нарізаємо дрібно гриби, обсмажуємо в невеликій кількості олії (можна на рослинному, але краще використовувати вершкове), додаємо до курчатам.
  • У цьому ж маслі обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо в горщики.
  • Тепер підсмажити борошно з додаванням вершків і сметани (повинна вийти густа маса), переливаємо по горщикам.
  • Посипаємо зверху подрібненою зеленню.
  • Тісто розкачуємо і накриваємо їм горщики.
  • Робимо невеликі отвори, це необхідно, щоб в процесі приготування виходив пар.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, готуємо протягом 50-60 хвилин.
  • Подаємо курчат прямо в горщиках.

Насолодіться чудовим блюдом староруської кухні. Ви захопитеся і зрозумієте, чому страва так полюбилося іноземцям!

Варто почитати: