Курка в духовці, запечена в кефирном соусі

Курка в духовці – популярний, лідируюче страву на святкових столах! І не дивно, адже її можна запікати цілком чи шматочками. А скільки соусів і маринадів існує для її приготування! Не кажучи вже про безліч рецептів популярних і своїх «фірмових». Кожна господиня вміє запікати курку по-своєму і завжди це блюдо виходить фантастично смачним! Тим більше, що приготування в більшості випадків не займає багато часу, та й подати курку можна з різними гарнірами або салатами. Вона хороша і в холодному, і в гарячому вигляді!

Ще довго можна «співати дифірамби» цього чудового блюда. Але я спробую вас здивувати і запропоную приготувати курку в духовці кефирном соусі. Це непросто смачно і дивовижно, це – мінімум продуктів!

Інгредієнти:

  • 1-1,2 л – жирного кефіру
  • 220 г сиру твердих сортів
  • 1 – велика курка
  • за смаком – приправа для курки або інші спеції
  • перець
  • сіль
  • зелень

Приготування:

  • Ретельно миємо курку, трохи обсушуємо, ріжемо на стандартні порційні шматочки.
  • Додаємо за смаком приправи, спеції, перець, сіль, добре перемішуємо.
  • Заливаємо м’ясо з приправами кефіром (він повинен повністю покривати м’ясо) і залишаємо постояти при кімнатній температурі – 1,5-2 години (за цей час курка добре промаринується).
  • Перекладаємо м’ясо на деко (можна і в сотейник), виливаємо маринад.
  • Натираємо на дрібній або крупній тертці сир, посипаємо зверху маринаду.
  • Ставимо курочку в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до утворення рум’яної скоринки (приблизно 2 години).
  • Посипаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу.

Курка в кефирном соусі здивує вас своїм фантастично ніжним, м’яким м’ясом. А що подати до неї на гарнір вирішувати вам: може ви захочете подати з картоплею, чи з рисом, або з макаронами. А може просто з салатом. У будь-якому випадку буде дуже смачно!

Варто почитати: