Курка в лимонно-медовому соусі – ви відкриєте для себе новий смак курячого м’яса!

Пропоную вам порахувати, скільки страв з курки ви знаєте. Думаю, набереться не один десяток, адже саме страви з курячого м’яса є найбільш популярними в кожній родині в усьому світі. І у кожної сім’ї є свої улюблені, перевірені страви, багато з яких навіть передаються з покоління в покоління. Але, якщо ви молода господиня, і хочете, щоб у вас було своє фірмове блюдо, приготуйте курку в лимонно-медовому соусі.

Ніжне куряче м’ясо, покрите медом, лимонним соком, спеціями, стає неймовірно вишуканим і ароматною стравою. Таке блюдо не тільки прикрасить собою будь-який стіл. Ви відкриєте для себе новий смак курячого м’яса – надзвичайно ніжного і ароматного! І воно стане вашим коронним блюдом!

Інгредієнти (на 6-8 порцій):

  • 40 мл – якісного оливкового масла
  • 6-8 шт. – курячого філе (приблизно 250 г)
  • 3 шт. – середнього лимона
  • 40 г рідкого меду
  • за смаком – сіль
  • суміш перців
  • спеції

Приготування:

  • Беремо мисочку, наливаємо в неї оливкову олію, додаємо мед, перемішуємо.
  • Натираємо на дрібній тертці цедру з усіх лимонів, з двох видавлюємо сік.
  • До медової маси додаємо улюблені спеції за смаком або приправу для курки, перчимо і солимо, сюди ж кладемо цедру, вливаємо лимонний сік – ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Беремо форму для запікання, розкладаємо в неї рівномірним шаром куряче філе.
  • Виливаємо лимонно-медовий соус, розподіляємо рівномірно по м’ясу.
  • Відправляємо блюдо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, готуємо приблизно 35-40 хвилин – до освіти коричнево-золотистої скоринки на м’ясі.
  • Час від часу м’ясо треба поливати соусом.
  • Дістаємо курку і подаємо до столу.

Куряче м’ясо в медовому соусі можна подавати і в холодному, і в гарячому вигляді. Воно прекрасно поєднується з рисом або картоплею на гарнір, а також з зеленню, лимоном або овочами.

Варто почитати: