Курячий суп з галушками – рецепт української кухні

У всіх країнах світу курячі супи користуються величезною популярністю, тому рецептів їх приготування існує неймовірна кількість. Переважно готують супи з макаронними виробами, крупами, рисом або локшиною домашнього приготування. В українській кухні дуже популярний курячий суп з галушками. Блюдо виходить дуже смачним і корисним, і не віднімає багато часу на приготування.

Окремо хочу сказати про галушках. Їх теж готують по-різному: з гречаної або пшеничної муки, з манкою, картоплею. Часто поєднують з іншими продуктами, наприклад, з цибулею, сиром і навіть яблуками. Супи з галушками виглядають дуже апетитно, вони ароматні, ситні, смачні!

Вам знадобиться для супу:

  • 2 шт. – моркви
  • 3 л води
  • 5-6 шт. – картоплі
  • 30 мл – рослинного рафінованого масла
  • 1,2 кг курячого м’яса (будь-якого)
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • за смаком – спеції
  • лаврове листя
  • свіжа зелень
  • сіль

Галушки:

  • 250 мл – молока
  • 2 – яйця
  • 12-14 стіл. л. – пшеничного борошна
  • 2 стіл. л. – вершкового масла
  • щіпка солі

Приготування:

  • Промиваємо куряче м’ясо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою.
  • Ставимо на вогонь, як тільки закипить, знімаємо піну.
  • Солимо за смаком, зменшуємо вогонь до середнього.
  • Очищаємо одну цибулину і одну морквину, кладемо овочі цілими в киплячий бульйон.
  • Варимо приблизно 20-30 хвилин (до напівготовності м’яса).
  • Очищаємо картоплю, нарізаємо середніми або невеликими кубиками, варимо до готовності м’яса і картоплі.
  • Натираємо на тертці залишилася моркву нарізаємо дрібно цибулю, обсмажуємо в олії.
  • Потім приправляємо спеціями за смаком, додаємо лаврові листочки і обсмажені овочі.
  • Для галушок ретельно розтираємо масло з яєчними жовтками.
  • Потім поступово додаємо борошно і підливаємо молоко, додаємо сіль.
  • Збиваємо білки, вводимо в масу.
  • Акуратно вимішуємо тісто, робити це треба знизу вгору.
  • Скачуємо тісто в «ковбаску».
  • Нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Кладемо в суп галушки, варимо 5-7 хвилин.
  • Подрібнюємо зелень, додаємо з суп.
  • Знімаємо каструлю з вогню, залишаємо страву настоятися при закритій кришці 10 хвилин.
  • Подаємо до столу.

Курячий суп вам дуже сподобається. Чудове українське блюдо виходить дуже ситним, наваристим, ароматним. Спробуйте обов’язково!

Варто почитати: