Лечо – угорський суп

лечо – угорський суп

У багатьох лечо асоціюється з заготовками. Я пропоную рецепт лечо – смачного густого угорського супу, який доведеться як не можна до речі в сезон городніх помідорів і перцю, за рецептом з відомої Малої угорської куховарської книги. Для тих, хто не стикався з цією книгою – це рецепт з усіма порадами з приготування: помідори і болгарського перцю слід брати в пропорції 1:1.

Підготовка:

Перець очистити від серцевини і насіння, ріжемо на смужки – прямокутники 2х1 див.

Помідори надрізаємо хрестиком у плодоніжки і на кілька секунд заливаємо окропом, очистити від шкірки, ріжемо на великі шматочки (четвертинки).

Цибулину дрібно порізати.

Тепер варимо паримо:)

У каструлі з товстим дном розтопити топлене сало (можна покласти копчений шпик), обсмажити цибулю до золотистого кольору, всипати 1 ст. ложку меленого червоного перцю, швидко розмішати його і негайно ж додати порізаний перець і помідори – і не додаємо ні краплі води.

Посолити, поперчити різнокольоровими перцем, додати лавровий лист і тушкувати на середньому вогні, часто помішуючи, до напівготовності м’якості перцю.

Додати ковбаски/шпикачки/сосиски, поварити до їх готовності.

Можна ще загустити збитим яйцем.

І додати часник за 5 хвилин до закінчення варіння угорського супу.

Як більшість угорських рецептів – просто і смачно!

Ікра кабачкова – Супер смачна, як у минулі часи, рецепт тут>>> !

і рецепт маринованої капусти – не пошкодуєте, тут>>> !

Ще відмінний спосіб урізноманітнити домашнє меню – це замовити страву додому в Уфі через сервіс «Ресторатти»! Будь-який каприз за ваш дзвінок. Особливо, з його допомогою, ви так само швидко зможете організувати будь-яке свято, вибравши ту кухню, яку ви надаєте перевагу і заповнити святковий стіл різноманітними салатами, солодкими смачними десертами, гарячими стравами і прекрасною випічкою. Що може бути краще, ніж хороший обід в колі улюблених друзів і величезний асортимент страв різних кухонь світу.

Варто почитати: