Манний торт з фруктами

Всім тим, хто любить готувати домашню випічку, пропоную анонс оригінальний манний торт з фруктами. Такий торт готується неймовірно швидко і завжди виходить дуже ароматним, повітряним, пишним, смачним. Не дарма цю випічку називають ще й «швидкої», адже за досить короткий час ми зможете приємно здивувати не тільки всіх своїх домочадців, але і раптово гостей.

Манний торт нагадує за смаком і торт, і кекс, і пиріг. Практично всю випічку! Для його приготування можна використовувати різні фрукти або ягоди, я використовувала яблука. Вийшов дуже смачний десерт, який ідеально підійшов до домашнього чаювання.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки – манки
  • 1,5 склянки – борошна
  • 1,5 склянки – цукру
  • 850 р – солодко-кислих яблук
  • 5 стіл. л – подрібнених горіхів
  • 120 г замороженого вершкового масла
  • 5 г кориці
  • 5 г соди

Приготування:

  • Спочатку ретельно перемішайте манку з цукром, содою і борошном так, щоб маса стала однорідною.
  • Промийте і очистіть фрукти, потім наріжте їх невеликими кубиками або натерти на великій тертці, змішайте з корицею і подрібненими горішками (горішки можна використовувати будь-які, я вибрала кедрові).
  • У форму з рознімним дном висипте рівномірно 1/3 борошняної суміші, наверх викладіть підготовлені фрукти.
  • Знову викладіть 1/3 суміші з шаром з фруктів, верхнім шаром залишилася борошняна суміш.
  • Натріть вершкове масло крупно, викладіть наверх торта.
  • Можна ставити торт в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Випікається він не більше 20-25 хвилин, до легкого зарум’янювання.
  • Зверху торт можна посипати цукровою пудрою, прикрасити шоколадною глазур’ю або збитими вершками.

Ось і весь секрет приготування чудового манного торта з фруктами. Сподіваюся, ви його полюбите через швидкість приготування, доступність інгредієнтів і неймовірно смачний смак! А мені залишається тільки побажати вам приємного чаювання!

Варто почитати: