Маринад для шашлику або як приготувати шашлик!

маринад для шашлику або як приготувати шашлик

Пропоную найкращий рецепт маринаду для шашлику, найпростіший, хороша компанія і красиве місце. А тепер дрібниці…М’ясо тварини потрібно брати з тих місць, яке найменше відчуває навантаження: спина, ребра, шия, на худий кінець лопатку. Там менше прожилок і м’ясо ніжніше. Не ріжте м’ясо дрібними шматками, якщо не хочете їсти чіпси замість шашлику.

Маринад для шашлику:

  • Цибуля в маринад кладуть за 15-30 хвилин перед смаженням, інакше він почне витягувати з м’яса сік.
  • Оцет – це смерть для шашлику, особливо якщо на довго замаринувати в ньому. Я оцет взагалі не додаю.
  • Якщо м’ясо жорстке, місце оцту краще візьміть невелику каструльку, в неї (готуємо маринад):
  • 2 ч. ложки соди, погасіть її лимонним соком,
  • додайте 1 літр теплої води,
  • перець, сіль,
  • потріть на тертці 1 головку цибулі.
  • Перемішуйте, поки не розчиниться сіль
  • і в цьому маринаді маринуйте м’ясо.
  • А якщо м’ясо м’яке, досить його посолити поперчити і додати сухої приправи.
  • Цибуля маринуйте окремо поріжте його, висипте в чашку заправте його винним оцтом, додайте свіжої зелені, гарненько перемішайте, дайте постояти 30 хвилин, посипте цим луком тільки що підсмажений шашлик і……

Варто почитати: