Мариновані сливи з часником на зиму

Дуже незвичайний і оригінальний рецепт заготівлі на зиму – мариновані сливи з часником. Такі гострі сливи відмінно підійдуть до будь-яких м’ясних страв. Насправді зі слив готують різні соуси, особливо багато їх у кавказькій кухні. Так, всім відомий грузинський соус ткемалі також готується із слив або аличі з різними спеціями. Спробуйте приготувати такі мариновані сливи – дуже смачно! Ви не захочете іншого доповнення до м’яса!

Інгредієнти:

  • 2 кг слив
  • 4-6 голівок часнику
  • 750 мл. води
  • 300 г – цукру
  • 100 мл. – оцту
  • 3 шт. – гвоздики
  • 6 горошин – запашного перцю

Приготування:

  • Сливи промити і акуратно видалити кісточки плодів.
  • Замість кісточок в плоди вставити по зубчику очищеного часнику.
  • Якщо зубчики часнику невеликі вставляйте по цілому, якщо великі – краще розрізати навпіл і вставити.
  • Закип’ятити воду, додати в неї цукор, оцет, гвоздику і запашний перець.
  • Сіль в цьому рецепті не потрібно – сливи на смак виходять кисло-солодкі.
  • Маринад проварити 2 хвилини.
  • Сливи, фаршировані часником, скласти в підготовлені, стерилізовані банки і залити киплячим маринадом доверху.
  • Дати настоятися близько години і злити маринад назад в каструлю, проціджуючи його і притримуючи плоди.
  • знову Довести маринад до кипіння і розлити по банках.
  • Прикрити банки кришками і залишити на ніч постояти.
  • на Ранок знову перелити маринад в каструлю і прокип’ятити.
  • Знову залити в банки і відразу ж закатати стерилізованими кришками.
  • Перевернути банки верх дном і залишити до повного охолодження.

Мариновані сливи з часником готові! Спробуйте їх обов’язково з курячим м’ясом, відбивними або будь-яким іншим м’ясним блюдом. Ви будете в захваті!

Варто почитати: