Медове печиво «Сердечка» – домашнє імбирне печиво

медове печиво “Сердечка”

До дня Святого Валентина або від нудьги, приготуйте своїм улюбленим смачне медове печиво «сердечка» – що може зрівнятися з домашнім імбирним печивом? Хіба що домашнє печиво імбирне на швидку руку:) А якщо серйозно, то цей рецепт містить самі улюблені інгредієнти, в тому числі імбир, а тому я ні скільки не перебільшила назвавши його імбирним.

Продукти для медового печива «Сердечка»:

  • 200 грам вершкового масла ( маргарину) – розтопити,
  • 1 чайна ложка меленого імбиру ( сухого),
  • 1/2 ч. ложки гвоздики ( теж меленої),
  • 3 ч. ложки розпушувача (можна замінити чайною ложкою соди погасивши оцтом),
  • 1 ст. цукру,
  • 2 яйця,
  • 150 г меду – розтопіть його на водяній бані,
  • 1 ст. ложка розчинної кави – розчинити в 4 ст. ложках окропу, а потім остудити.
  • 5 склянок борошна.

Приготування домашнього імбирного печива:

  • З перерахованих інгредієнтів замісити еластичне тісто і відправляємо на 1 годину на холод.
  • Виймає охолоджене тісто і розкачати завтовшки 0,5 см, вирізати формою «сердечко» печиво.
  • Випікаємо медове печиво сердечка при температурі 180 градусів 10-15 хвилин до золотистого кольору.

Варто почитати: