Молочне порося в духовці – рецепт на Новий рік

У старовину на Русі господині обов’язково готували на Новий рік запеченого молочного порося. І не тільки тому, що він дуже смачний та має ніжне м’ясо, вважалося, що така страва символізує щасливе життя і достаток у домі. Не тільки в давнину, але і зараз, молочне порося є одним з найбільш розкішних святкових страв – від Росії і до Бразилії – скрізь, де вживаю свинину!

Давайте і ми приготуємо це чудове блюдо, щоб воно притягло в наш дім благополуччя! Молочне порося в духовці стане чудовим новорічним стравою!

Інгредієнти:

  • 2,5 – 3 кг – молочне порося
  • 160 г вершкового масла
  • 1 пучок – селери

Для маринаду:

  • 10 г кориці
  • 20 г – гірчиці в зернах
  • 100 мл. – якісного оливкового масла
  • 2/3 склянки червоного сухого вина
  • 10 г подрібненого мускатного горіха
  • 30 мл – бальзамічного оцту
  • 10 г сушеного базиліка
  • 30 мл – соєвого соусу
  • за смаком – паприка
  • перець горошком
  • сіль

Приготування:

  • Магазинний порося вже повністю випотрошений і не має щетинки, тому просто ретельно промийте його під проточною холодною водою і обсушити.
  • Усередині тушки зробіть кілька надрізів ножем, намагаючись не пошкодити шкіру.
  • Тепер готуємо маринад і для цього спочатку змішуємо корицю, базилік, мускатний горіх і перець горошком, спеції подрібнюємо в ступці або блендері.
  • Потім додаємо до спецій всі інші інгредієнти для маринаду і вимішуємо до однорідності.
  • Змащуємо маринадом тушку з усіх боків і в середині, залишаємо полежати при кімнатній температурі 40-60 хвилин.
  • Щоб порося не сморщивался під час запікання і залишався рівним, беремо скляну пляшку, щільно загортаємо у фольгу і покласти всередину тушки.
  • Вершковим маслом ретельно натираємо хвостик, вушка, п’ятачок, загортаємо у фольгу – так вони не підгорять.
  • Деко змащуємо маслом, розкладаємо на ньому стебла селери і поміщаємо на них тушку – спинкою вгору.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, запікаємо порося приблизно 2 години (залежить від розміру).
  • Готовність перевірити так: проткніть порося в самому товстому місці, якщо сік прозорий – м’ясо готове.

Дістаємо нашого молочного порося, викладаємо на велике блюдо і красиво прикрашаємо овочами та зеленню. Веселих вам свят!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *