М’ясні кульки під вершковим соусом

Багато господині люблять готувати м’ясні кульки, і невипадково, так як це універсальне блюдо і неймовірно легка в приготуванні. Сьогодні я розповім вам один із варіантів приготування цього чудового блюда – м’ясні кульки під вершковим соусом. Подавати їх можна до будь гарнірів, і готувати як в будні, так і у свята!

Ви можете проявити фантазію і урізноманітнити приготування страви за рахунок додавання різних овочів, копченого м’яса, сиру, грибів, поєднання кількох видів м’яса. Можна також обсмажувати в різних рослинних оліях. Так і з соусами можете поекспериментувати, приготувавши, наприклад, часниковий, томатний, сирний і так далі. М’ясні кульки в будь-якому випадку будуть ідеальними!

Вам знадобиться:

  • 4 стіл. л – борошна
  • 2 кг фаршу (у мене мішаний)
  • 250 г жирних вершків
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 1 л бульйону
  • 60 г вершкового масла
  • 2 чайн. л лимонної цедри
  • 120 г – подрібнених сухарів
  • 4 – яйця
  • за смаком – сіль
  • мускатний горіх
  • перець

Приготування:

  • Очищаємо і нарізаємо дрібно цибулю.
  • Обсмажуємо в олії до м’якості, потім охолоджуємо.
  • Змішуємо фарш з обсмаженою цибулею і яйцями.
  • Додаємо мускатний горіх, перець, сіль, сухарі, лимонну цедру, все ретельно вимішуємо до однорідності.
  • Змочуємо руки водою і формуємо акуратні кульки невеликих розмірів (як волоські горішки).
  • Розкладаємо на деко, ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку, готуємо 10-12 хвилин.
  • Вершки ставимо на водяну баню, розігріваємо, але не доводимо до кипіння.
  • Змішуємо бульйон з підігрітими вершками.
  • Заливаємо отриманою масою кульки і ставимо знову в духовку, тепер на 20 хвилин.
  • Дістаємо, зайвий соус перелити в миску.
  • На сковороді обсмажуємо борошно приблизно 1-2 хвилини, змішуємо з соусом.
  • Поливаємо кульки соусом і подаємо до столу.

Ось так просто і швидко готувати чудові м’ясні кульки. Страва, яка подобається всім! Дуже рекомендую!

Варто почитати: