Новорічний салат З Новим роком!

Ми старанно готуємося до приходу свята. Начебто все ретельно продумуємо, але ось парадокс – перед самим святом час буквально починає мчати! У всій цій метушні, часто не залишається часу на те, щоб продумати, як можна красиво прикрасити святкові страви. Тому, пропоную вам дуже смачний і оригінально прикрашений новорічний салат «З новим роком!».

Він не тільки прикрасить ваш свято, він виходить дуже смачним. Тут вам і шинка, і квасоля, і грибочки, і овочі, і сир! Але головне, прикрашається такий салат простіше простого.

Інгредієнти:

  • 1 банка маринованих шампіньйонів
  • 1 упаковка – майонезу
  • 8 шт. – яєць
  • 40 р. – оливкової олії (можна замінити рослинним)
  • 200 г консервованої квасолі у власному соку
  • 40 г зеленої цибулі
  • 100 г шинки або копченої ковбаси
  • 5-6 шт. – великого картоплі
  • 120-140 г твердого сиру
  • 2 шт. – селери
  • за смаком – сіль
  • перець

Для прикраси:

  • Варена морква
  • Солоні огірки
  • Білки варених яєць

Приготування:

  • Починаємо приготування картоплі, очищаємо його і нарізаємо тоненькою соломкою.
  • Потім обсмажуємо на великому вогні в попередньо розігрітій олії.
  • Перекладаємо картоплю в миску, солимо за смаком.
  • На олії обсмажуємо 5 яєць, посоливши і поперчив за смаком.
  • Гриби нарізаємо невеликими шматочками.
  • 3 яйця варимо круто.
  • Нарізаємо дуже дрібно селеру, шинку, цибулю, смажені яйця (можна додати ще й зелені), перекладаємо до картоплі, кладемо гриби і квасоля, додаємо майонез, перемішуємо.
  • Натираємо на тертці варені яйця разом з сиром.

  • Викладаємо салат на блюдо, посипаємо сумішшю з натертого сиру і яєць.

  • Робимо сніговика з варених яєчних білків, носик, ротик і відро – з моркви.
  • З морквини вирізаємо буковки, робимо новорічну напис.
  • З огірків можна зробити ялинку і гудзики сніговика.
  • Ставимо салат на 3-4 години в холодильник, подаємо до столу.

На приготування такого новорічного салату у мене йде не більше 45 хвилин. Виходить дуже смачне і красиве святкове блюдо!

Варто почитати: