Новорічний торт Моцарт

Наступає Новий рік, а це означає, що вже пора підбирати цікаві рецепти до святкового столу. Наприклад, можна приготувати апетитний торт з музичним назвою «Моцарт».

Це дуже смачний десерт з найніжнішим шоколадним бісквітом і двома видами крему. Приготувати торт можна приблизно за 60 хвилин. До речі, на порталі http://easydine.ru/ ви зможете знайти масу цікавих рецептів солодких страв.

Для приготування торта вам буде потрібно:

  • 100 г курячих білків;
  • По 80 г вершкового масла і цукру;
  • 80 г курячих жовтків;
  • 100 г пшеничного борошна;
  • 70 г гіркого шоколаду.

Для фісташкового і шоколадного крему:

  • 20 желатину;
  • 100 г цукру;
  • Щіпка ваніліну;
  • Плитка молочного шоколаду;
  • 150 мл молока;
  • 400 мл вершків;
  • По 50 г шоколадної і фісташкової пасти;
  • 50 г марципану;
  • 50 мл коньяку;
  • 70 г курячих жовтків.

Для глазурі:

  • 70 мл вершків;
  • 100 мл меду;
  • 20 г желатину;
  • 50 г цукру;
  • 150 г темного шоколаду.

Приготування:

  • Для початку в глибокій мисці розтопити шоколад змішати з цукром і маслом. Потім додайте жовтки і білки, збиті з цукром. Все добре перемішайте і всипте борошно. Отриману масу вилийте у форму, застелену пекарським папером, і випікайте 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  • Після остигання бісквіта акуратно промажте його просоченням з коньяку і будь-якого сиропу. Для цього використовуйте пензлик. Потім приступайте до приготування крему. Налийте в каструлю молоко і змішайте з цукром і жовтком. Поставте на водяну баню і доведіть до загустіння. Не забувайте перемішувати масу. Додайте желатин, нарізаний марципан і фісташкову пасту. Ретельно перемішайте і продовжуйте підігрівати до повного загустіння. Отриману масу остудіть. Покладіть збиті вершки і залийте цією сумішшю бісквіт. Приберіть його в холодильник.
  • Для створення іншого крему змішайте шоколад з цукром. Потім нагрійте вершки і додайте їх до шоколаду. Желатин залийте водою, відіжміть і викладіть в отриману теплу масу. Бісквіт залийте шоколадним кремом і приберіть в холодильник на 3,5-4 години.
  • Для приготування глазурі мед з’єднайте з вершками, цукром і водою. Доведіть до стану кипіння і зніміть з вогню. Додайте в масу тертий шоколад і розчинений у воді желатин. Остудіть до кімнатної температури. Глазур готова. Тепер залишилося тільки залити їй торт і прибрати в холодильник на ніч. Прикрасити цей торт можна свіжої або консервованої полуниці або іншими ягодами. Деякі використовують для прикраси темперований шоколад.

Якщо вас цікавлять інші цікаві рецепти новорічних десертів, читайте тут, як приготувати торт «Зебру».

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *