Омлет з брокколі та сиром – зробить будь-який сніданок незабутнім!

Якщо ви задумалися над тим, що приготувати своєї сім’ї на сніданок, та так, щоб блюдо вийшло смачним, корисним, та ще й готувалося швидко, то цей рецепт вам неодмінно сподобається! Адже всім відомо, що брокколі неймовірно корисний овоч, який широко використовується в дитячому і дієтичному харчуванні, це справжнє джерело вітамінів! Тому ідеальним стравою для сніданку стане чудовий омлет з брокколі та сиром.

Страва неймовірно проста у приготуванні, саме те, що треба господиня з ранку! Готується брокколі швидко, єдине – важливо не переварити, інакше воно втратить всі свої харчові якості і не буде корисним.

Вам знадобиться:

  • 150 г будь-якого твердого сиру
  • 3-4 зубчики – часнику
  • 8 – яєць
  • 3-4 стіл. л. – рослинного рафінованого масла
  • 300 г броколі
  • за смаком – чорний і червоний перець
  • сіль

Приготування:

  • броколі Розбираємо на невеликі суцвіття.
  • В каструльці кип’ятимо воду, проварюємо в ній брокколі буквально 2-3 хвилини, відкидаємо на друшляк.
  • Розігріваємо на сковорідці олію (я люблю готувати з оливковою, але ви можете використовувати будь-яке інше).
  • Подрібнюємо часник, обсмажуємо на помірному вогні приблизно 1 хвилину, кладемо брокколі, приправляємо за смаком червоним і чорним перцем.
  • Збиваємо в мисочці віночком яйця, переливаємо в сковорідку, солимо за смаком.
  • Перемішуємо, накриваємо кришкою, готуємо, поки у омлету схопляться краю, приблизно 4-5 хвилин.
  • Натираємо сир на дрібній тертці.
  • Дістаємо сковорідку, посипаємо зверху сиром.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо омлет до готовності, близько 6-8 хвилин.

Подаємо омлет до столу з пилу, з жару. Особисті враження: мені приготування подобається тим, що я готую страву за лічені хвилини. Смак чудовий – омлет сподобався всім, навіть трирічному малюкові. У підсумку я нагодувала всіх смачним, але головне, корисним стравою. Раджу і вам приготувати!

Варто почитати: