Оригінальний гречаний плов з овочами – насолода смаком!

Ви любите гречані каші? Тоді відкрию вам невеликий секрет – з гречаної крупи можна приготувати дуже смачний плов. Так, так, не дивуйтеся, і сьогодні ми будемо готувати оригінальний гречаний плов з овочами, просто замінивши рис на гречану крупу!

Плов виходить неймовірно смачним, хочеться насолоджуватися ним знову і знову! Крім цього, ви можете приготувати страву у вихідні дні і потім насолоджуватися ним кілька днів!

Інгредієнти:

  • 600 г – гречаної крупи
  • 1 шт. – кореня селери
  • 500 г курячого м’яса (можна використовувати яловичину)
  • 8 зубчиків – часнику
  • 700 мл – гарячої води
  • 4-5 шт. – ріпчастої цибулі
  • для обсмажування – рослинне рафіноване масло
  • 20 г – барбарису
  • за смаком – сіль
  • приправа для плову

Приготування:

  • Очищаємо всі овочі, нарізаємо великими кубиками цибулю, а моркву із селерою треба нарізати соломкою.
  • Беремо сотейник, казан або глибоку сковорідку, розігріваємо олію і обсмажуємо підготовлені овочі (до напівготовності), трохи солимо за смаком.
  • Моєму м’ясо, обсушуємо, ріжемо великими шматочками, кладемо до овочів і обсмажуємо, поки воно не стане світлого кольору.
  • гречану крупу Промиваємо, кладемо в казан разом з барбарисом і цілими, очищеними зубчиками часнику, додаємо за смаком приправу для плову, перемішуємо і розрівнюємо поверхню.
  • Вливаємо воду, солимо за смаком.
  • Доводимо до закипання, накриваємо казан кришкою, варимо на мінімальному вогні, поки повністю не випарується волога.
  • Перемішуємо, вимикаємо вогонь, залишаємо постояти на плиті 15-20 хвилин.

Залишається тільки викласти гречаний плов на блюдо гіркою і подати зі свіжими овочами. Особисті враження: за смаком абсолютно не поступається плову, приготовленому з рису. Дуже рекомендую, особливо всім, хто любить гречку чи дотримується дієтичного харчування. Смачно і корисно!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *