Овочеві оладки. Як приготувати оладки з буряка

Хочу запропонувати вам хіт осіннього сезону кулінарного! Це дуже смачні оладки з буряка.

Я часто готую всілякі овочеві оладки. По-перше, це дуже корисно і смачно. По-друге, готується страва, можна сказати блискавично. І в третіх, можна експериментувати з різними овочами: морквою, цукіні, гарбузом, буряком, кабачками. А ще такі оладки можна готувати солодкими – в якості смачного гарніру або солодкими – як корисні десерти. І завжди виходить дуже смачно!

Хочу запропонувати вам рецепт оладок з буряка – це дуже швидкий і смачний спосіб приготування смачного і корисного страви.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 8 стіл. л – борошна
  • 1 кг 200 г буряка
  • 4 зубчики – часнику
  • 2 – яйця
  • за смаком – перець
  • каррі
  • горіхи
  • сіль
  • для смаження – оливкова масло

Приготування:

  • Очистіть, помийте і натріть буряк на дрібній тертці.
  • Помістіть масу в марлю і гарненько відіжміть буряковий сік.
  • Подрібніть часник, додайте до буряках і перемішайте.
  • Збийте яйце, перемішайте з борошном, каррі, сіллю перцем, і з’єднайте з цукровою масою.
  • Розігрійте оливкову олію на сковорідці і починайте обсмажувати оладки – по 3 хвилини з кожного боку (на одну оладку треба 1 ложку маси).
  • Перекладіть оладки на паперову серветку, щоб не було зайвого жиру.
  • Подрібніть горіхи обсмажте на сухій сковорідці і посипте ними бурякові оладки.

Чудові овочеві оладки готові! Я подаю їх, прикрасивши листочками зелені: петрушки, м’яти або кінзи. Можна подати їх, посипавши сиром або з натуральним йогуртом. Вони ідеально підходять до м’ясних страв. Оригінальне і корисне блюдо для всієї родини. Дуже смачно, спробуйте!

Варто почитати: