Паска без замісу тесту

паска без замісу тіста

Знайшла ще один рецепт паски, який відрізняється тим, що будемо готувати його незвичайним способом, а саме, сьогодні ми приготуємо паска без замісу тіста. Рецепт дуже хороший і впевнена ви залишитеся задоволені ним – тісто ідеально замішується, чудово підходить і, так само добре випікається – вообщем, чергова смакота! Тісто виходить пористе і дуже нагадує пісочне тісто.

Продукти для тіста паски:

  • 1 ст. молока
  • 1 ст. цукру
  • 50 грам свіжих дріжджів
  • 4 яйця
  • 100 грам вершкового масла
  • 2 ст. ложки масла рослинного
  • 4 склянки борошна
  • цукати, родзинки, курага – що любите, за смаком
  • 1 п. (8 г) ванільного цукру
  • цедра 1 лимона

Продукти для цукрової помадки – прикраса:

  • 8 ст. ложок цукру
  • 6 ст. ложок гарячої води
  • 8 – 10 крапель лимонного соку
  • посипка Цукрова покупна

Приготування паски великоднього:

  • Щоб не витратити свій час і не перевести продукти, слід перед приготуванням перевірити дріжджі на схожість – додаємо до дріжджам, що ви купили для пасочок, 2 ложки теплої води, дрібку цукру, розмішайте і залишіть у теплому місці на 10-15 хвилин.
  • Цього часу достатньо для того, щоб дріжджова маса почала пінитися і почне підніматися «шапочка».
  • Якщо цього не сталося, то дріжджі вже не оживити і всі вони втратили свої властивості.
  • Якщо дріжджі живі і починають пінитися, додаємо тепле молоко.
  • підготовленої глибокої посуді гарненько яйця розмішуємо з цукром, рослинним і розтопленим вершковим маслом.
  • Вливаємо цю суміш у молоко з дріжджами, розмішуємо, додаємо ванільний цукор і цедру, щоб на запах збіглися всі сусіди:)
  • Поступово додаємо борошно, в результаті всього тісто має вийти негусто.
  • Додаємо цукати, родзинки, курагу – замочуємо їх попередньо в 100 грамах коньяку – потім обваляти в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
  • Змащуємо форми для пасок маслом і розкладаємо тісто, заповнюючи всього на 1/3 форми.
  • Якщо тісто липне до рук, змащуйте їх частіше маслом або водою…
  • Накриваємо форму з тестом вафельним рушником і залишити на 3-4 години стояти.
  • Випікають паски при температурі від 170 до 200 градусів протягом 1 години.
  • Ще один цікавий факт – щоб тісто добре піднімалося, кожен пасочка вставляють зубочистку або, по-старому, вишневу гілочку і зручно перевіряти на готовність.
  • Пасочки готові повністю охолодити, поклавши на бік, а потім прикрасити кольоровою глазур’ю або посипкою!

Світлої вам Великодня, Друзі!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *