Паска заварна

Паска великодній заварний

Викладаю ще один рецепт паски великоднього заварного! Цікавий рецепт, швидко готувати і смачне тісто. Паска виходить не дуже солодким, тому якщо ви любите солодше, додайте цукру більше. А якщо ви будете так само прикрашати помадкою і шоколадом, то за рахунок них і родзинок, тісто не здається солодким. Вообщем, справа смаку!

Продукти для паски великоднього:

  • 6 яєць
  • 3 ст. ложки цукру (для ласунів можна 1 склянку)
  • 100 грам вершкового масла
  • 5 склянок борошна
  • 150 грам родзинок
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 200 грам молока

Рецепт приготування паски заварного:

  • Молоко нагріти і відлити трохи для розведення дріжджів.
  • В іншому молоці заварити 1/2 склянки борошна, перемішати заварені тісто до гладкості і дати охолонути.
  • відлитому молоці розвести пакетик швидкорозчинних дріжджів, дати піднятися.
  • Додати розведені дріжджі в заварені тісто.
  • Жовтки розтираємо з цукром дочиста.
  • Білки збиваємо в окремій посудині в піну.
  • Додаємо всі інгредієнти в тісто і даємо підійти.
  • Тепер вводимо масло вершкове (розтопити), всипати решту борошна (4 – 4,5 склянки), замісити тісто, додати родзинки.
  • Розкласти тісто по змазаним маслом форми, дати піднятися і ставимо випікати при температурі 180С. Готовність визначати з допомогою дерев’яної шпажки.
  • Прикрашати цукровою помадкою або розтопленим білим шоколадом (на фото верхній паска – в помадці, а два інших – в шоколаді).
  • Прикраси можуть бути так само з мастики, кондитерського гелю, цукатів, драже і т. д…

Паска заварна великодній готовий – осбенно хороший він для тих господинь, хто не має часу на тривалу куховарство, пробуйте, краще домашнього паски – тільки домашній паска!:)

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *