Паску з сирного тесту

Паску з сирного тесту

Печу паски з улюбленого сирного тесту. Спробуйте і такий рецепт паски великоднього – смачно, довго не черствіють, а ще, з цього тіста виходять дуже смачні булочки легкі й повітряні, як і паски утім!

Візьміть для великодніх пасок слід.продукти:

  • 0.5 кг борошна
  • 1/3 пачки дріжджів (100 грамових або замінити 3 ч. ложками сухих)
  • 0.5 склянки молока
  • 2 яйця
  • 1/2 пачки вершкового масла (або маргарину)
  • 200 грам цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 1 пачка сиру 5-9%
  • терта цедра ? лимона
  • ванілін

Рецепт приготування паски великоднього – готуємо опару:

  • Дріжджі (якщо свіжі) розтерти з 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна – дати вспінитися, тобто підійти, приблизно 15 хвилин вистачає.
  • І з’єднати з уже підготовленими іншими інгредієнтами – масло і яйця збити з цукром, змішати з сиром, лимонною цедрою (ваніліном), додати борошно, вимісити тісто, поставити в тепле місце для бродіння.
  • Як підійде – обім’яти і заповнити формочки на третину висоти. Знову дати підійти.
  • Якщо дріжджі сухі – змішати в склянці з 2 ст. ложками цукру+ 1 ст. ложка борошна 1/2 склянки теплого молочка, тобто то кількість молока, що зазначено в рецепті.
  • І, поставити склянку в тепле місце (я ставлю в миску з гарячою водою з-під крана).
  • Коли утворюється пінна шапка – вилити це в іншу суміш, потім всипати борошно.
  • Якщо є хлібопічка, то ще простіше: всі інгредієнти закладаємо туди і виставляємо режим «Тісто», але в силу того, що тісто трохи важка, я б радила дріжджі навіть туди влити вже в активному стані.
  • Я покриваю паски білковою масою, прикрашаю посипанням і ставлю на декілька хвилин у духовку для закріплення глазурі.
  • Родзинки, цукати, горіхи та інші наповнювачі кладете по своєму смаку. Я обов’язково кладу родзинки (запарити в окропі, обсушити, обваляти в борошні, вмішати в готове тісто). Додаємо ізюм після підйому тіста, перед обробленням на паски.
  • Тісто зазвичай підходить близько 1-1.5 години в теплому місці.
  • Випікаємо при температурі 180-200 градусів.

паску з сирного тесту

Варто почитати: