Печериці запечені в духовці – приголомшливо смачна закуска!

Якщо ви любите грибочки, як і я, то вас неодмінно захопить печериці, запечені в духовці! Не тільки любителі грибів, але і ті, хто раніше були до них байдужими, неодмінно оцінять цю приголомшливо смачну закуску.

насправді, запікати печериці можна по-різному. Рецептів безліч! Просто окремо самі гриби, з додаванням інших інгредієнтів, під різними соусами та візерунками. Сьогодні я розповім вам один із варіантів приготування – ми будемо запікати гриби в ароматному соусі.

Вам знадобиться:

  • 60 г сиру пармезану
  • 750-800 г печериць (бажано невеликих)
  • 1 великий лимон
  • 4 стіл. л. – оливкової олії
  • 1 чайн. л. – сушеного чебрецю
  • 4-5 зубчиків – часнику
  • за смаком – сіль

Приготування:

  • гриби Промиваємо під холодною проточною водою, очищаємо, потім обсушуємо паперовим рушником.
  • Нарізаємо великими пластинками, розкладаємо на деко.
  • Посипаємо зверху за смаком сіллю.
  • У мисочці змішуємо чебрець, подрібнений часник і оливкове масло.
  • З лимона натираємо цедру, видавлюємо сік, додаємо до загальної маси, ретельно вимішуємо.
  • Натираємо на дрібній тертці сир (замість пармезану можете використовувати і будь-який інший).
  • посипаємо Сиром печериці.
  • Поллємо приготованим соусом.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  • Потім зменшуємо вогонь до 120 градусів і тримаємо, поки випарується сік, що утворився.

Запечені печериці неймовірно смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді! Ви можете подати їх з гарніром або просто в якості окремої закуски. Готуйте, пробуйте, захоплюйтеся!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *