Печиво Кавові зернятка здивує всіх!

Привіт, мої хороші! Сьогодні у мене для вас рецепт дивно оригінального печива. Вперше я побачила його 2 роки тому, коли до мене в гості прийшли знайомі і подарували пакетик з солодощами. Відкривши його, я прийшла в захоплення! Там було печиво «Кавові зернятка» – неймовірно красивий, неймовірно ароматне! По виду насправді нагадувало зерна кави, тільки більших розмірів.

Ми відразу з’їли десерт за чашкою кави. Природно, я попросила рецепт, і здивувалася ще більше, так як він виявився на диво простим і доступним. А ще я зрозуміла, як все-таки приємно дарувати комусь випічку, приготовану власноруч! Приготуйте – даруйте радість близьким і друзям!

Вам знадобиться:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 120 г м’якого вершкового масла
  • 2 стіл. л. – міцно завареної кави (холодного)
  • 6-8 стіл. л. – жирної сметани
  • 2 стіл. л. – какао
  • 8 стіл. л. – цукру

Приготування:

  • У мисочці змішуємо масло з цукром, ретельно перетираємо – до побіління маси і розчинення цукру.
  • Кількість цукру можна міняти по своєму смаку, так як я люблю не дуже солодке, то додала трохи цукру.
  • Потім вливаємо кави (процідіть попередньо), додаємо сметану з какао, перемішуємо.
  • Поступово вводимо муку, вимішуючи тісто.
  • Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до робочої поверхні і до рук, по консистенції воно трохи м’якше пластиліну і еластичне.
  • Тепер відщипуємо від тіста шматочки і розкачуємо з них кульки – розміри повинні бути приблизно, як у великих вишень.
  • Посередині просто придавлюємо кульки зубочисткою – виходить «зернятко».
  • Викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку.
  • Випікаємо до готовності – 12-15 хвилин.
  • Остуджуємо, подаємо до столу.

Аромат – приголомшливий, смак – чудовий! Описати словами печиво я не в силах, просто треба приготувати його і спробувати. Насолоджуйтесь!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *