Печиво «Трюфель»

печиво Трюфель

… А це печиво «Трюфель», і торт «Трюфель» виключно для шоколадних ласунів … «шоко», дуже «трюфельне» … Не «студентське», не «дитяче» жіноче … дамське. Його призначення – не жадібно споживати кілограмами, запиваючи банальним компотом… а їсти, насолоджуючись, з міцною пінкою від кави по – віденськи … за приємною розмовою … :)Що нам буде потрібно для вишуканого печива:
200 г шоколаду
90 г вершкового масла
110 гр цукру
трохи солі
3 яйця
1 ч. л. ваніліну або ванільною есенції
200 г або склянку борошна
4-5 ч. л. какао-порошку
1/4 склянки цукрової пудри (потрібно для обсипання)
пів чайної ложки розпушувача.

Тепер приступаємо до процесу приготування:

Масло і шоколад розтопити, додати цукор, сіль, добре перемішати, трохи остудити, щоб яйця не заварилися … Вбити по одному три яйця, збиваючи масу добре міксером , додати ваніль …Потім додати борошно і какао. Добре перемішати … Маса не повинна бути занадто густий … Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години, можна і більше. Тісто має добре застигнути.

Духовку розігріти до 160-180 градусів. Чайною ложкою подцепляем тісто, скачуємо в долонях кульки, потім обкачуємо їх в пудрі і викладаємо на деко, застелене папером … Відстань між кульками повинно бути не менше 4 див. Випікаємо 10-15 хв. Печиво має трохи розпливтися, а потім красиво потріскатися.

… Аромат випромінюють неймовірний …

Варто почитати: