«Пікантна полуниця» – холодна закуска з оселедця на святковий стіл

Закуска «Пікантна полуниця» – це холодна закуска з оселедця з картоплею на святковий стіл і дуже оригінальне блюдо, яке дивно просто готується! Насправді, сама по собі закуска багатьом відома, а пікантність її в оформленні – у вигляді полуниці. Чудовий варіант для всіляких свят або фуршетів!

Інгредієнти:

  • буряковий сік – 1 склянку
  • варена картопля – 8 шт.
  • оливкова олія – 2/3 склянки
  • оселедець (слабосолона) – 1 штука
  • сіль, спеції – за смаком
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • кунжут для посипання
  • свіжа зелень (будь-яка) – для прикраси

Приготування:

  • Натріть картоплю на дрібній тертці, приправити його за своїм смаком.
  • Рибу очистіть від шкірки і кісточок, потім дрібно наріжте.
  • дрібно Наріжте зелену цибулю, змішайте його з рибою.
  • З картоплі сформуйте невеликі коржики, на які викладіть оселедець з цибулею.
  • З’єднайте краї коржиків і надайте їм форму полунички.
  • Покладіть «полунички» в буряковий сік, але довго не тримайте, картопля швидко вбере в себе сік.
  • Опустіть «полунички» на пару секунд в олію і уб’ю присипте кунжутом.

Холодна закуска з оселедця на святковий стіл «Пікантна полуниця» готова! Залишилося викласти її на блюдо і прикрасити будь свіжою зеленню.

Здивуйте своїх гостей!

Варто почитати: