Пісні рецепти

пісне меню

У продовження Посту – Пісне меню пропоную наступні рецепти:

  • Майонез пісний…
  • Оселедець в томатній заливці…
  • Китайська «Шуба»…
  • Оладки…
  • Ікра з квасолі…
  • Печиво на розсолі…
  • Котлети з квасолі…
  • Маринований оселедець…
  • Салат з хлібом…
  • Котлети рисово-картопляний…
  • Салат «Румунський»…
  • Медовий корж…
  • Картопляна каша.

Майонез пісний

4 ст. ложки соєвого молока, 2 ст. ложки рафінованої олії, 2,5 ст. ложки яблучного оцту, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1,5 склянки води, гірчиця, перець – за смаком.

Гарячу кип’ячену воду ретельно перемішати з сухим соєвим молоком, цукром і відставити на 20 хв. Збити суміш міксером. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою масло і оцет із сіллю (щоб майонез добре збився, оцет і сіль розводять в 1 / 2 склянки води).

Картопляна каша

Натерти на тертці з малими отворами сиру картоплю. Взяти води вдвічі більше, ніж картоплі. Воду посолити, додати спеції (можна покришити кубик грибного бульйону), підсмажену на маслі моркву і цибулю. Як закипить, влити картопляну масу і швидко перемішати. Варити ще кілька хвилин.

Медовий корж

По 1 ст. цукру і води, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 2 ст. ложки какао чи розчинної кави, 1 / 2 ст. розпарених родзинок, подрібнених горіхів, масла, варення, борошна.
У миску насипати цукор, налити воду і рослинну олію, трохи нагріти, додати мед. Коли мед і цукор розчиняться, всипати соду, кава, вимішати ложкою, щоб не було грудочок. Додати родзинки, горіхи, борошно . Тісто має бути густим, як сметана.
Холодний корж розрізати навпіл, промазати медом або джемом, посипати пудрою.

Оселедець в томатній заливці

1 кг розмороженої оселедця почистити і залити на 20 хв холодною водою. Тим часом приготувати розсіл: 4 ст. ложки томатного соусу, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1/2 стак. рафінованої олії.
Філе перекласти порізаними, кільцями, цибулі і залити на добу.

Салат «Румунський»

1 банку консервованої квасолі, 1 банку кукурудзи, 3 пакетика сухариків, ? пачки пісного майонезу. Всі продукти перемішати, додавши солі і перцю за смаком.

Китайська «Шуба»

Всі продукти викладаємо шарами: подрібнені шпроти; маринований і порізаний дрібно цибулю; відварна натерта морква; пісний майонез; варена, в солоній воді, рис; майонез. Салат повинен просочитися 2-3 години.

Котлети рисово-картопляний

? кг картоплі, ? склянки сирого рису, 2 цибулини, 2 морквини, перець, сіль.
Картоплю відварити і приготувати пюре на воді. Рис відварити, моркву і цибулю обсмажити на олії. Всі інгредієнти добре перемішати, сформувати котлети і смажити на олії.

Оладки

Розчинити 1,5 ч. ложки сухих дріжджів 1,5 ст. теплої води. Додати щіпку солі, 2-3 ст. ложки цукру. Натерти пів-лимона, всипати 2 склянки просіяного борошна. Добре вимішати ложкою, щоб не було грудочок. Смажити на олії.

Ікра з квасолі

1 склянка вареної квасолі, 100 г горіхів пропусить через м’ясорубку. Додати 1-2 обсмажених цибулини (разом з маслом). Посолити, поперчити і добре вимішати.

Салат з хлібом

Відварюємо картоплю в мундирі і чорний хліб ріжемо кубиками, обсмажуємо на олії. У цьому ж олії обсмажити цибулю. До цих продуктів можна додавати або крабові палички, або гриби (обсмажені, так і мариновані). Заправити олією.

Маринований оселедець

Розморозити оселедці, почистити і залити на 20 хв холодною водою.
Розсіл: 0,5 л води, 2-3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, закип’ятити, додати 1,5 ст. ложки оцту. Додати перець горошком, коріандр і охолодити. Холодним розсолом залити рибу, зверху додати 1 ст. ложку масла.

Котлети з квасолі

Квасолю замочити на добу, провернути в м’ясорубці. Додати сіль, перець, натерту цибулину, дрібку соди. Сформувати котлети і смажити на олії. Потім викласти в каструлю, залити засмажкою з моркви і цибулі, додати води, тушкувати до готовності.

Печиво на розсолі

12 ч. ложок цукру, 12 ст. ложок розсолу (з маринованих огірків або помідорів), 12 ст. ложок олії, 2 ст. ложки амонію (розвести в розсолі). Додати просіяне борошно і замісити некруте тісто. Розкачати, вирізати фігурки з допомогою формочок для печива.

Ось такі цікаві рецепти я припасла для вас, а багато з пісних рецептів підійдуть і для вегетаріанського застілля:)

Якщо ви встигли не тільки прочитати , але й приготувати кілька страв з даної теми, уявляю скільки посуду накопичилося у вас і скільки належить ще роботи! А що робити, якщо улюблена посудомийна машина зламалася? Не біда, мої дорогі, ремонт посудомийних машин – це проста задача для майстерні «РемБытТех», вони впорається з таким завданням швидко і в найкоротші терміни, ви зможете готувати в задоволення і відпочивати, коли інші працюють:)

Удачі у вашому улюбленому занятті!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *