Піца домашня і як приготувати тісто – покроковий рецепт з фото

Хочу показати як приготувати домашню піцу будинки покроково. Тісто для піци я роблю дріжджове, але займає саме приготування міну 15 всього + випікаємо хвилин 30. Піца завжди виходить різною, найімовірніше залежить від якості дріжджів, тому час підходу теж завжди різне. Цей рецепт піци занесений в мою записну книжку ще років 20 тому, коли я тільки починала пізнавати ази кулінарії. Рецепт піци перевірений мною ні один раз, відповідно, я завжди повертаюся до нього, бо як «Улюблений» (як в рекламі соку:)…).

Тісто для піци домашньої складається з:

  • 1/2 склянки теплого молока (я грію в мікрохвильовці),
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • перець чорний мелений не багато, за вашим смаком
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 1 склянку борошна (200 грам),
  • 1 пакетик сухих дріжджів.

Рецепт приготування тіста для піци:

  • В миску наливаємо тепле молоко, додаємо сіль, перець, олія рослинна.
  • В окремий посуд я висипаю борошно, додаємо сухі дріжджі і добре перемішую.
  • Додаємо сухі інгредієнти до молока і замішуємо тісто.
  • Якщо борошна вам здається мало і тісто липне – додайте ще не багато борошна.
  • При цьому тісто для піци має бути дуже м’яким і можливо вам здасться, що зліпити з нього і розкачати буде неможливо.
  • Саме таким тісто для піци і повинно бути.
  • Тепер прикрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце.
  • Я зазвичай попередньо включаю газ на деякий час, потім вимикаю комфорки і ставлю на ще не остигнула пальник.
  • Скільки буде потрібно час для підходу тесту сказати складно, іноді хвилин 20, а іноді і близько години.
  • Але якщо тісто довго не підходить, отже дріжджі не дуже хорошої якості і ви нічого не зробите з цим.
  • Якщо тісто піднялося швидко, я даю йому підійти ще раз. Хоча, якщо часу в обріз це зовсім необов’язково – досить і одного підходу.
  • Ось таке тісто для піци у мене в цей раз вийшло. Якщо ви уважно подивитеся, то воно практично рідкувате.
  • Я присипаю на стіл борошно і не багато мну руками, потім розкачую надаючи форму листа, легенько і не великого розміру і…

  • акуратно переношу його на деко і на ньому вже руками розпрямляю тісто по всьому листу.
  • Тісто для піци дуже м’яке і розкачати його качалкою просто не вийде, а руками воно розподіляється, як мені треба…
  • Ви все зрозумієте, про що я кажу, в процесі, коли почнете робити…

  • Тісто я змащую невеликою кількістю рослинної олії, як би разбрызгиваю з ложки (буквально пару столових ложок),
  • потім викладаю перший шар порізані помідори,
  • потім сосиски або ковбаса (я взяла всі залишки, що залишилися в холодильнику в цей раз) і
  • посипаю зверху сиром, натерти на дрібну тертку (щоб легше розподілити його по всій формі).

  • Відправляємо нашу піцу в попередньо нагріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин…
  • І ось вам результат -піца просто наивкуснейшая, тісто для піци м’яке, пухке – а-ба-жа-ю таке!:)

  • Розрізаємо її на шматочки ще гарячою і відразу ж починаємо їсти – по-іншому не виходить!:)

Піца домашня

Начинки для піци, які люблю готувати я сама:

  1. Помідори, сир, оселедець, часник, олія, петрушка.
  2. Помідори, сир, маслини, шинка, яйця варені, гриби, олія рослинна.
  3. Помідори, сир, зелень.
  4. Сир, гриби, часник, петрушка.
  5. Помідори, курка, ананаси консервовані, сир.

Варто почитати: