Плов з грибами – рецепт з фото

Пропоную вам рецепт трохи оригінального, але фантастично смачного плову з грибами. Особливо такий плов сподобається вегетаріанцям! До того ж, плов виходить абсолютно нежирним, на відміну від приготованого з м’ясом, так і готується набагато швидше.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 20 шт. — грибів
  • 480 г — рису
  • 1 шт. — моркви
  • 2 шт.— цибулин
  • 2 шт. – солодкого перцю
  • ? склянка рослинного масла
  • 1 головка часнику
  • сіль
  • паприка
  • майоран

Приготування:

  • гриби Переберіть, помийте і наріжте досить крупно.
  • жароміцної посуді накалите масло і обсмажте на великому вогні гриби.
  • Наріжте крупно цибулю і перець, додайте до грибів і готуйте приблизно 3 хвилини.
  • Натріть моркву крупно, перекладіть на блюдо разом з усіма спеціями і сіллю, і тушкуйте 2 хвилини.
  • Додайте половину порції рису, перемішайте все, потім всипте залишився рис.
  • Покладіть головку часнику цілком і залийте киплячою водою (на 2 см вище від продуктів).
  • Готуйте на повільному вогні 40 хвилин, не перемішуючи.

Такий плов з грибами виходить дуже ароматним! Він сподобається навіть тим, хто звик готувати його традиційним способом – з м’ясом. Тим більше таке блюдо можна приготувати в пост і урізноманітнити своє меню. Приємного вам апетиту!

Варто почитати: