Плов з грибами – рецепт з фото

Пропоную вам рецепт трохи оригінального, але фантастично смачного плову з грибами. Особливо такий плов сподобається вегетаріанцям! До того ж, плов виходить абсолютно нежирним, на відміну від приготованого з м’ясом, так і готується набагато швидше.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 20 шт. — грибів
- 480 г — рису
- 1 шт. — моркви
- 2 шт.— цибулин
- 2 шт. – солодкого перцю
- ? склянка рослинного масла
- 1 головка часнику
- сіль
- паприка
- майоран
Приготування:
- гриби Переберіть, помийте і наріжте досить крупно.
- жароміцної посуді накалите масло і обсмажте на великому вогні гриби.
- Наріжте крупно цибулю і перець, додайте до грибів і готуйте приблизно 3 хвилини.
- Натріть моркву крупно, перекладіть на блюдо разом з усіма спеціями і сіллю, і тушкуйте 2 хвилини.
- Додайте половину порції рису, перемішайте все, потім всипте залишився рис.
- Покладіть головку часнику цілком і залийте киплячою водою (на 2 см вище від продуктів).
- Готуйте на повільному вогні 40 хвилин, не перемішуючи.
Такий плов з грибами виходить дуже ароматним! Він сподобається навіть тим, хто звик готувати його традиційним способом – з м’ясом. Тим більше таке блюдо можна приготувати в пост і урізноманітнити своє меню. Приємного вам апетиту!
Варто почитати: