Пухкий бісквіт, який вдається завжди!

бісквіт завжди пекла моя бабуся, потім мама, тепер і я готую його. Він завжди вдається прекрасно – високим, гарним, рівним! Готую його практично на всі свята, чергуючи з різними просоченнями і кремами. І кожен раз виходить дуже смачний торт з новим смаком!

Якщо у вас раніше не виходило приготувати бісквіт «вашої мрії», то спробуйте приготувати за запропонованим мною рецептом. Результат вам сподобається!

Вам знадобиться:

  • 1 стіл. л. – ванільного цукру
  • 12 – яєць
  • 2 склянки – пшеничного борошна
  • 2 склянки – дрібного цукру

Приготування:

  • Готувати такий бісквіт можна в духовці або незвичайним способом – в алюмінієвій каструлі, в будь-якому випадку виходить добре.
  • Збиваємо яйця міксером або віночком – до збільшення в об’ємі приблизно в 2 рази.
  • Продовжуючи збивати, вводимо цукор з ваніллю (якщо збиваємо міксером, то швидкість обертів треба зменшити до мінімуму).
  • Далі збиваємо, вводячи поступово борошно – невеликими порціями по 1 столовій ложці.
  • Коли тісто стане повністю однорідним, переливаємо його в алюмінієву каструлю, застланную папером для випікання.
  • Накриваємо кришкою, зверху кладемо рушник.
  • На плиту кладемо залізний лист, розігріваємо, зменшуємо вогонь до мінімального.
  • Ставимо на лист ємність, готуємо приблизно 1,5 години, не відкриваючи кришки.
  • Як тільки відчуєте аромат, прочиніть і перевірте готовність – якщо тісто не прилипає до долоні, значить бісквіт готовий.
  • Якщо готуємо в духовці, то перелити тісто в чавунну сковорідку, запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, готовність перевіряємо, як і в першому випадку або дерев’яною паличкою.
  • Потім акуратно відокремлюємо від стінок ємності і перевертаємо на блюдо.
  • Остуджуємо, використовуємо за призначенням.

Далі вам просто треба приготувати будь улюблений торт, розрізавши бісквіт на коржі і приготувавши улюблені просочення і креми. Можна готувати половину або чверть порції, але тоді треба брати меншу за обсягом посуд. Нічого складного, результат чудовий!

Варто почитати: