Пиріг з бринзою і щавлем. Швидкий пиріг зі щавлем

Зі щавлем можна готувати чудові пироги і пиріжки! Особливо, якщо поєднувати їх з іншими продуктами. Так як у мене в холодильнику виявилася бринза і листкове тісто, то я вирішила поекспериментувати. В результаті вийшов чудовий, дуже смачний пиріг з бринзою і щавлем!

Такий пиріг смачно вийде і зі шпинатом, а бринзу можна замінити на сир. Смачне поєднання вам неодмінно сподобається!

Вам знадобиться:

  • 1 пучок – щавлю
  • 1 пучок зеленого цибулі
  • 3-4 зубчики – часнику
  • ? пучка – кропу
  • 600 г – бринзи
  • 30 мл – оливкової олії
  • 2 – яйця
  • 1 упаковка – листкового тіста
  • за смаком – сіль
  • паприка

Приготування:

  • Промиваємо щавель, видаляємо стеблинки, потім обсушуємо і нарізаємо дрібно.
  • Подрібнюємо часник, нарізаємо дрібно кріп з зеленим цибулею.
  • На сковорідці розігріваємо масло, кладемо щавель, тушкуємо на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
  • Додаємо нарізану зелень, солимо за смаком, тушкуємо все разом ще 1 хвилину.
  • Бринзу перекладаємо в миску, приправляємо за смаком паприкою, додаємо часник, яйця і тушковану зелень (якщо будете готувати з сиром, то треба ще посолити).
  • Беремо велику сковорідку.
  • Розминаємо пергаментний папір, змочують у воді, вистилаємо сковорідку.
  • Розкачуємо тісто, пласти трохи змащуємо маслом.
  • Пласти складаємо разом і поміщаємо в сковорідку (я зробила 6 пластів).
  • Викладаємо начинку, загортаємо краю.
  • Ставимо сковорідку на гарячу плиту, тримаємо приблизно 10 хвилин, щоб низ пирога трохи просмажився.
  • Потім ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до готовності – приблизно 25 хвилин.
  • Перевертаємо на блюдо, акуратно видаляємо папір.
  • Чекаємо, поки охолоне, нарізаємо на порційні шматки.

Особисті враження: тісто виходить хрустке, а начинка має приємну кислинку щавлю. Смачно неймовірно!

Варто почитати: