Пиріг з фаршем Стільники

Пироги з м’ясом дуже популярні і цінуються в багатьох країнах світу. Особливо господині люблять готувати прості і перевірені рецепти пирогів. І дуже такі пироги популярні у нас, так як безпосередньо асоціюються зі слов’янської кухнею. А так як моя сім’я просто обожнює такі пироги, то, звичайно ж, я маю свій, фірмовий рецепт його приготування – пиріг з фаршем «Соти».

Цей чудовий пиріг не тільки за смаком, але і по вигляду, так як нагадуємо бджолині соти! Готується зовсім нескладно, тому я часто подаю його до святкового столу. А ось і рецепт чудового пирога. Знайомтесь!

Інгредієнти для тіста:

  • 60 мл – рослинного рафінованого масла
  • 10 г сухих дріжджів
  • 450 мл – теплої води
  • 10 г соди
  • 80 мл – майонезу
  • 1 кг пшеничного борошна
  • 340 г – цукру
  • 5 – яєць
  • 5 г солі

Для начинки:

  • 850 р – мешаного фаршу
  • 80 мл – рослинного рафінованого масла
  • 2-3 шт. – ріпчастої цибулі
  • 200 г квашеної капусти
  • 4 шт. – середньої моркви
  • за смаком – перець
  • сіль
  • будь-які спеції

Приготування:

  • Спочатку розводимо дріжджі в половині порції теплої води, додавши 2 чайні ложки цукру.
  • Залишаємо дріжджі постояти в теплому місці на 15-20 хвилин.
  • У мисці змішуємо майонез, решту воду, цукор, соду і сіль.
  • Потім до маси додаємо дріжджі і перемішуємо.
  • Починаємо невеликими порціями вводити борошно, постійно перемішуючи масу.
  • В кінці додаємо рослинне масло і вимішуємо еластичне тісто, ставимо його для підйому в тепле місце на 50-60 хвилин.
  • Тепер можемо приготувати начинку для пирога, і для цього трохи обсмажуємо фарш в рослинному маслі, заправити спеціями, сіллю, перцем.
  • Натираємо моркву на дрібній тертці, нарізаємо цибулю дуже дрібно.
  • Додаємо моркву з цибулею до фаршу, також кладемо цукор і квашену капусту, обсмажуємо все разом 20 хвилин, остуджуємо.
  • На робочій поверхні, посипаною борошном, розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 0,5-0,8 див.
  • Видавлюємо чаркою кружечки (діаметр приблизно 6 см).
  • Кладемо наверх приготовлену начинку, защипывая злегка краю.
  • Змащуємо форму для запікання олією і починаємо викладати заготовки – рядами, так, щоб вони торкалися між собою.
  • Ставимо запікати в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на 1 годину.

Подивіться, який чудовий пиріг виходить! Начебто пиріг з м’ясом, але нагадує соти! Дуже смачно, рекомендую приготувати всім господиня!

Варто почитати: